• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Sony Xperia X Premium bomba gibi geliyor!

Sony Xperia X Premium bomba gibi geliyor!
Sony'nin yeni telefonu Xperia X Premium'un bu özelliği hiçbir telefonda olmayacak!

Sony, popüler Z serisi akıllı telefon modellerine veda etmiş ve geçtiğimiz şubat ayında Xperia X, Xperia XA ve Xperia Performance ile yeni bir serinin başlangıcını yapmıştı. Şirket şimdi de, Xperia X serisinin yeni üyesi için hazırlanıyor.

Xperia X Premium adlı modelin, geçtiğimiz yıl tanıtılan Xperia Z5 Premium’un devam modeli olabileceği söyleniyor. Bildiğiniz gibi Xperia Z5 Premium, 4K ekran özelliğine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olarak karşımıza çıkmıştı. Eğer gelen bilgiler doğru ise, Xperia X Premium da, diğer modellere karşı ekranı ile farklılık sağlayacak.

Xperia X Premium’un genelde televizyonlarda yaygın olarak kullanılan HDR ekran özelliği ile geleceği söyleniyor.  Bu durumda Xperia X Premium ekranı, yüksek özellikli amiral gemisi telefonlarda bulunan 16,8 milyon renk derinliğine karşı 1,07 milyar renk görüntüleme yeteneğine sahip olacak.

Xperia X Premium ayrıca 120Hz yenileme hızı ve 2,000:1 kontrast oranı özelliğine sahip olacak. Bu özelliklerle hiç bir telefonda olmayan parlak ekran paneli  Xperia X Premium’da yer alacak.

Telefon, 256 ton RGB renkleri yerine, 10-bit HDR görüntü sunan üç ana renk kırmızı, mavi ve yeşil başta olmak üzere 1024 renk tonları ile birlikte geliyor. Cihaz, Adreno 530 GPU, 3GB RAM ve Snapdragon 820 işlemci ile güçlendirilmiş olacak. Aynı zamanda HDR içeriğini aktarmak için yararlı olabilecek daha yüksek veri aktarım hızları ile USB Type-C portu olması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim