• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sürücülerin düşüncelerini okuyacak!

Sürücülerin düşüncelerini okuyacak!
Her geçen gün yeni bir teknolojik gelişme yaşanıyor ve bulunan yeni çözümler, her alanda kendine yer ediniyor. Otomotiv de bu alanlardan birisi. 2018'in ilk günlerinde Nissan dikkat çekici bir gelişmeye imza attı.

Teknoloji sonunda bunu da yapıyor, otomobillerde yeni dönem resmen başlıyor. Direksiyon başına geçen tüm sürücüler yakında bakın neyle karşılaşacak?

Geçtiğimiz sene otonom ve elektrikli araçlar açısından inanılmaz gelişmelerle dolu bir yıl oldu. 2018'e girdiğimiz ilk günlerde, Nissan bomba projesini duyurdu.
Nissan'ın brain-to-vehicle ismini verdiği teknoloji ile direksiyon başına geçen sürücülerin düşüncelerini otomobil okuyacak!

Bu teknoloji basitçe beyin aktivitelerinizi kontrol ve analiz ederek, sürüş esnasında yapacağınız hamleyi vücudunuzdan önce beyninizde algılayarak anında reaksiyon gösteriyor.

Nissan'ın detaylıca göstereceği bu yeni teknoloji, direksiyon başındaki reaksiyon zamanlamasını 0.2 ile 0.5 saniye arasında arttırıyor.

Kulağa kısa bir zaman dilimi gibi geliyor olabilir ama ölüme sebep olan bir çok kazanın mili saniyelik zamanlarda yapılan yanlış veya hatalı hamlelerle geldiğini unutmamak gerek.

Kazaları minimuma indirecek olmasının yanı sıra, Nissan bu projeyi, şöförün koltuk konforunu daha kendisi bir şey yapmamışken, otomatik olarak ayarlamak için de kullanmayı düşünüyor.

Otomatik pilot ve yarı-otomatik arasında geçişlerin de bu sayede çok daha güvenli olması sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim