• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sürücüsüz otobüsler yola çıkıyor!

Sürücüsüz otobüsler yola çıkıyor!
Sürücüsüz otobüs çözümler ABD'nin Başkenti Washington DC'de tanıtıldı. Olli adındaki otobüsler, havaalanında hizmet veren shuttle araçlarını andıran görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Sürücüsüz otomobil teknolojilerinin, kullanıcıların toplu taşıma tercihlerini yerine getirmeyi amaçlayan otobüs sürümleri seferlerine başlıyor.

ABD'nin Başkenti Washington DC'de görüntüsü ile havaalanlarında yolcu taşıma hizmetini sağlayan shuttlelara benzeyen Olli otobüslerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Sürücüsüz otobüsler tanıtıldı

Local Motors adlı sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda çalışmalarda bulunan bir şirket, Olli adlı sürücüsüz otobüs aracının tanıtımını gerçekleştirdi.

IBM'in Watson teknolojisini kullanan Olli otobüsleri, kendi türünün ilk özerk sürümü sıfatını taşıyor.

Gün itibariyle National Harbor, Maryland merkezlerinde tanıtılan otobüslerin, gelecek süreçte Las Vegas ve Miami-Dade şehirlerinde de tanıtılması bekleniyor.

Mevcut standart şehir otobüslere oranla daha küçük bir boyuta sahip Olli otobüsleri, bir seferde 12 yolcu taşıma kapasitesine sahip durumda.

Elektrikli motor desteğine sahip otobüsler, cihaz bünyesinde yerleştirilmiş 30'dan fazla sensörü içeriyor.

Doğal dil sınıflandırması, sesli konuşma, metin okuması vb. özellikler söz konusu sensörler vasıtasıyla yolculara hizmet vermeyi amaçlıyor.

Local Motors yetkilileri, Olli otobüslerin yalnızca algoritmasına kodlanan bölgelere gitmekle sınırlı kalmayacağını, bütünleştirilmiş sensörler yardımıyla yolcuların istekleri doğrultusunda rotasını değiştirebileceğini belirtiyorlar.

Olli otobüslerinin yolcuları taşıma hizmeti ile kalmayıp, gidilecek yerler ile ilgili tavsiyelerde bulunacağı, bilgiler vererek bir rehber görevi göreceği Slash Gear'daki haberde yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim