• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SUV pazarı Hyundai Tucson ile canlanacak

SUV pazarı Hyundai Tucson ile canlanacak
Hyundai'nin, SUV segmentinde en önemli modeli olmasını hedeflediği yeni Tucson, Türkiye'de satışa sunuldu.

Hyundai, SUV segmentindeki en önemli modeli olmasını hedeflediği yeni Tucson'la Avrupa'daki SUV satış başarısını devam ettirmeyi hedefliyor. 

Hyundai, bölge pazarında etkili rol almak ve payını artırmak için Tucson'u Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikasında üretecek. Yıllık  330 bin üretim kapasitesi bulunan fabrikada üretilen Tucson'ların yüzde 90'ı yine Avrupa pazarına ihraç edilecek. 

Hyundai, Tucson modeliyle önemli bir adım attı ve model ismini değiştirdi. Daha önce Avrupa pazarında "ix35", diğer pazarlarda "Tucson ix" adıyla sunulan otomobil, tüm dünyada artık Tucson adıyla satılacak. 

Yeni Tucson, Türkiye'de 79 bin 900 lirada başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 1.6 litre T-GDI Elite Plus 4WD seçenek 113 bin 900 lira, 2.0 litrelik CRDI Executive ise 169 bin 900 lira etiket fiyatına sahip olacak. 

"Pazara çıkmadan 60 bin satış bağlantısına ulaşıldı"   

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, "Dinamik çizgileri, güçlü motoru, yeni nesil güvenlik donanımlarıyla Hyundai markasının prestijini ve kalite çıtasını üst basamaklara taşıyacak Tucson modelimiz Türk hayranlarıyla nihayet buluşuyor" dedi.  

 Göker, "Tucson, üstün teknoloji ürünü konforlu ve ekonomik 7 ileri DCT şanzımanı, Euro 6 normlarında 177 PS gücünde yeni 1.6 Turbo GDI motoru, yenilenen ve ölçüleri büyüyen jantları, yeni güvenlik ve konfor donanımları ile 2015 yılının son 4 ayına damga vurmayı hedefliyor" diye konuştu.  

Tucson'un bütün dünyada aynı isimle ve küçük detaylar dışında hemen hemen aynı görsel özelliklerle pazara sunulduğunu belirten Göker, şunları kaydetti:  

"Henüz pazara çıkmadan sadece Avrupa'da 10 bin, dünya genelinde 60 bin satış bağlantısına ulaşıldı. Şimdiden otomotiv için otorite kabul edilen Almanya'daki sektör dergilerince yapılan karşılaştırmalı testlerde en yüksek puanlarla birinci sırayı aldı. Güvenlik, konfor, donanım ve iç hacmiyle rakiplerinin önünde yer alan Yeni Tucson, sürüş performansı ve yakıt ekonomisiyle öne çıkacak yeni DCT şanzımanı, çekiş performansını doruğa taşıyacak akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte SUV C segmentinin yıldızı olmayı hak ediyor." 

Göker, bayilere lansmanı yapıldıktan sonra 5 günde 500 adet Tucson sattıklarını belirterek, Tucson'un segmentinde dengeleri değiştirecek iddialı bir model olduğunu söyledi. 

Yeni Tucson ile bu segmentteki pazar paylarını hızla artırmayı amaçladıklarını dile getiren Göker, "Bu yılın kalan 4 ayında 5 bin adet Tucson satmayı hedefliyoruz. Gelecek yılın tamamında ise 10 binin üzerinde Tucson satmayı amaçlıyoruz" dedi. 

Göker, bu yıl otomotiv pazarının 900-910 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini dile getirerek, Hyundai olarak satış hedeflerinin de 50 bin adetlerin üzerine çıkmak olduğunu kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim