• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Telekom ve İŞKUR'dan staj programı

Telekom ve İŞKUR'dan staj programı
Türk Telekom, Türkiye İş Kurumu işbirliği ile geniş çaplı bir staj programı başlattı. Söz konusu protokol ile sağlanan imkanlar, işsizlerin iş deneyimi kazanmaları yoluyla istihdam edilmelerini kolaylaştırıyor.

Telekom ve İŞKUR'dan staj programı

Türk Telekom, Türkiye İş Kurumu işbirliği ile geniş çaplı bir staj programı başlattı. Söz konusu protokol ile sağlanan imkanlar, işsizlerin iş deneyimi kazanmaları yoluyla istihdam edilmelerini kolaylaştırıyor.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre şirket, istihdamın gelişmesine ülke çapında verdiği desteği yeni projelerle sürdürüyor. Son olarak İŞKUR ile bir protokole imza atan Türk Telekom, müdürlüklerinin bulunduğu illerde yeni bir staj programını hayata geçirdi.

Söz konusu protokol ile sağlanan imkanlar, işsizlerin iş deneyimi kazanmaları yoluyla istihdam edilmelerini kolaylaştırıyor. Türk Telekom'un yeni stajyer programı, katılımcıların iş için ihtiyaç duydukları yetkinlikleri çalışma hayatı içinde elde etmelerini sağlaması açısından önem taşıyor.

Bu staj programına katılacaklar, İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından Türk Telekom ve İŞKUR temsilcileri tarafından seçilecek. Programa lise ve dengi veya üstü eğitim seviyesindeki işsizler katılabilecek. Türk Telekom, stajı tamamlayan katılımcılara Staj Katılım Belgesi verecek.

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt konuya ilişkin değerlendirmesinde, bugüne kadar Türkiye'nin işsizlik sorununa ülke çapında hayata geçirdikleri projelerle destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''İstihdam, ülkemizin çözüm bekleyen önemli sorunları arasında yer alıyor. Bugüne kadar tüm Türkiye'deki işsizlere yeni iş fırsatları yaratabilecek projeler gerçekleştirmeye özen gösterdik, yerel politikalar hayata geçirdik. Son olarak İŞKUR işbirliği ile başlattığımız stajyer programı da işsizliğin azaltılması yönünde izlediğimiz aktif politikaların bir sonucu. Staj programımız Türkiye genelinde yüzlerce işsize yeni iş deneyimi kazanma fırsatı tanıyacak. Böylelikle işsizliğin ve sosyal etkilerinin azaltılmasına, işgücünün istihdam edilebilirliğinin artırılmasına daha önemli katkılarda bulunabileceğiz. Türk Telekom olarak, istihdama katkı sağlayacak proje ve yenilikçi uygulamalarımızı sürdüreceğiz.''

İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli ise, işsizlik sorununun çözülmesi için aktif iş gücü programları kapsamında pek çok faaliyet sürdürdüklerini ve yüz binlerce işsize ulaşarak iş bulmaları sürecindeki kalifikasyonlarını arttırıcı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Uygulamaya konulan staj programının da işsizlik sorunu ile baş etmede kullandıkları bu uygulamalardan biri olduğunu ifade eden Biçerli, şöyle konuştu:

''İŞKUR tarafından düzenlenen staj programları; iş tecrübesi olmayan gençlere deneyim kazandırılması ve iş bulma olanağının artırılmasını teminen, lise ve dengi ile üstü eğitim mezunlarının katılımıyla kurumumuzun belirlediği şartları taşıyan işletmelerde gerçekleştirilir. İŞKUR olarak programa katılan stajyerlere, eğitimleri süresince kursiyer zaruri gideri ödemekte, aynı zamanda adlarına iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri yatırmaktayız. Sosyal sorumluluk çerçevesinde işsizlik sorununun çözülmesine katkı sağlamak isteyen pek çok işletme ile olduğu gibi Türkiye'nin istihdam yaratmada lider şirketlerinden Türk Telekom ile de staj programları düzenlemekten memnuniyet duymaktayız.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim