• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tesla’nın baş mühendisi Apple’a geri döndü!

Tesla’nın baş mühendisi Apple’a geri döndü!
Apple'ın üst düzey yazılım mühendislerinden olan Doug Field iki senedir çalıştığı Tesla'dan ayrılarak eski şirketine döndü.

Teknoloji şirketleri arasında çalışanların transferi sıklıkla yaşanan bir durum. Yaklaşık 2 yıl önce Apple'dan ayrılarak elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya transfer olan Doug Field, yuvaya geri döndü. Field, son yıllarda kazandığı otonom araç tecbüresini Apple'ın sürücüsüz araç programı olan ‘Project Titan’da değerlendirecek.

Birkaç yıl önce Mac bilgisayarların donanımından sorumlu Apple’ın baş mühendislerinden Doug Field, Tesla’ya geçerek kariyerini baş araç mühendisi olarak sürdürmeye karar vermişti. Resmi olarak onaylanan haberlere göre Field, Apple’a geri döndü.

Apple'ın sürücüsüz otomobil programında çalışacak

Apple’ın sürücüsüz otomobil programı ‘Project Titan’ üzerinde çalışacak olan Field, Tesla’da araç üretimi ve mühendisliği birimindeydi. Bu yılın ilk çeyreğinde Tesla’nın Model 3 hedeflerini yerine getirememesi sonucu Elon Musk ipleri eline almış ve üretimdeki sorumluluğu kendisi almıştı. Mayıs ayında izne ayrılan Field, Haziran ayında Tesla ile bağlarını tamamen kopardı. Şimdi ise tekrar Apple’da işe başladı.

Bir süredir Apple’ın geri planda tuttuğu ‘Project Titan’ programı Doug Field’ın dönüşüyle şirketin büyük önem verdiği projelerden birine dönüşecek gibi görünüyor. Tesla’da edindiği otonom araç deneyimi ve tecrübesiyle Field, Apple’ı sürücüsüz otomobil sektörünün devleri arasına sokabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim