• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Tofaş ihtacatta ve üretimde lider oldu

Tofaş ihtacatta ve üretimde lider oldu
Tofaş, eylül ayı sonunda hem üretim hem de ihracatta son yılların en yüksek seviyesine ulaşarak Türkiye otomotiv sektöründe zirveye adını yazdırmayı başardı.

Türkiye’de otomotiv üretimi Ocak-Eylül 2016 döneminde geçen seneye oranla yüzde 6 artıp 1 milyon adedi geçerken, Tofaş 2016 yılının ilk 9 ayı sonunda toplam üretimini geçen yıla göre yüzde % 35 arttırarak 265 bin adetlik toplam üretimle Türk otomotiv sektöründe birinciliğe yükseldi.

Fiat Egea model ailesinin yarattığı pozitif etkiyle 2016 Ocak – Eylül döneminde geçen yıl aynı döneme göre % 55’lik bir artışla 195 bin adetlik ihracat gerçekleştiren Tofaş, aynı zamanda bugün sektör ihracatında zirveye ulaşan kuruluş olarak ayrıca ön plana çıkıyor. Toplam 1 milyar doları aşan yatırımla hayata geçen Fiat Egea model ailesinin global etki alanını her geçen gün arttıran ve sektörün gücünü katlayan Tofaş, 2016 yılını üretim ve ihracat lideri olarak kapatmayı hedefliyor.

Fiat Doblo ve Minicargo (Fiat Fiorino) modelleri ile global arenada kendine yer açan Tofaş, kısa sürede çok büyük ivme kazanan Fiat Egea model ailesinin üretim ve ihracat performansıyla Türk otomotiv sanayisinde liderliğe ulaştı. Türkiye’de toplam otomotiv üretimi Ocak Eylül döneminde 2015’e oranla yüzde 6 artarken, Tofaş’ın üretimi bu yılın aynı döneminde yüzde 35 oranında artış gösterdi. Tofaş üretimindeki bu performansı ile üçüncü sıradan ilk sıraya yükselme başarısı gösterdi. Global pazarlardaki en önemli kozlarından Fiat Egea model ailesinin rüzgârı ile yılın 3’üncü çeyreğini de ihracatta rekorla tamamlayan Tofaş, böylelikle geçen yılın aynı döneminde 4’üncü sırada yer alırken bugün sektör liderliğine yükselmiş oldu. Sektör ihracatı ilk 9 ayda geçen yıla göre % 13 yükselirken Tofaş, %55’lik bir artışla 195 bin 552 adetlik ihracat gerçekleştirdi.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş’ın küresel ürün geliştirme yönünde attığı önemli ve heyecanlı adımlardan biri olan Egea model ailesinin de başarısı ile sektörün itici gücü haline geldiklerine dikkat çekerek “Tofaş olarak 2016 yılına zaten çok iyi başladık. Yeni yatırımlarımızla birlikte sektör ortalaması üzerinde performans sergiliyoruz.. Bugün itibarıyla hem üretimde hem de ihracatta lider pozisyondayız. Türkiye otomobil sanayinin büyümesinde önemli boyutlarda etki ediyoruz. Türk otomotiv sektörünün Tofaş’ın liderliğinde büyümesinden gurur duyuyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim