• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Toyota 2029 yılında uzaya elektrikli bir keşif aracı gönderecek

Toyota 2029 yılında uzaya elektrikli bir keşif aracı gönderecek
Japon otomobil devi Toyota, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, hidrojen yakıt hücreli elektrikli bir keşif aracını uzaya göndereceğini duyurdu.

Toyota ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA),uluslararası uzay araştırmaları için bir işbirliğine imza attı. Bu kapsamda, iki kurumun hidrojen yakıt hücreli elektrikli otomobil teknolojisine sahip keşif aracının yapımını hızlandıracağı kaydedildi.

2029 yılında gönderilmesi planlanan bu aracın ay yüzeyindeki araştırma faaliyetleri için kullanılacağı açıklanıyor. Aracın, sınırlı enerji kaynaklarının olduğu ayda, 10 bin kilometreden daha fazla menzil kat edebileceği vurgulanıyor.

Astronotlara daha fazla özgürlük ve kolaylık sağlaması hedeflenen keşif aracının, uzay araştırmalarına da ivme kazandırması bekleniyor.

'UZAY İÇİN YAKIT HÜCRELERİ GELİŞTİRECEĞİZ'

Toyota Başkanı Akio Toyoda global ölçekte çevresel sorunlara, kendi gezegenimiz açısından yanıt vermenin önem taşıdığını belirterek, "Otomobiller insanlara her yerde özgürlük sağlamak için aktif rol oynuyorlar. Bu projeyle birlikte Toyota’nın sürüş performansını ve dayanıklılığını sergileyeceğiz. Uzay için yakıt hücreli teknolojilerimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

Toyota ve JAXA’nın geliştirdiği keşif aracı, 6 metre uzunluğa, 5.2 metre genişliğe ve 3.8 metre yüksekliğe sahip. Araçta aynı zamanda 13 metreküplük bir yaşam alanı da bulunuyor. 2 kişilik kapasiteye sahip olan araç, acil durumlarda dört kişilik kapasiteyle kullanılabiliyor.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim