• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Toyota ticarisini PSA’dan alacak

Toyota ticarisini PSA’dan alacak
Avrupa pazarlarına yönelik hafif ticari araç üretimini Adapazarı fabrikasında gerçekleştirmesi beklenen Toyota’nın, bu konuda PSA Peugeot Citroen ile görüştüğü bildirildi.

Fransız “La Tribune” gazetesine göre Toyota, PSA’dan hafif ticari araç satın almak için görüşmeler yaparken, anlaşmaya varılmasının yakın olduğu bildirildi. Anlaşma sağlanırsa Toyota’nın Avrupa’da satacağı hafif ticariler, Fransa’daki Sevelnord fabrikasında üretilecek. PSA markaları için üretilen hafif ticariler, 2013’ten itibaren Toyota markasını da taşıyacak. Anlaşmayla Toyota’nın yılda 10 bin araç alacağı belirtiliyor. Fiat, Sevelnord fabrikasında ortaklığı bitirme ve hisseleri PSA’ya devretme kararı aldığını açıklamıştı. Fabrikada halen Fiat Scudo, Citroen Jumpy ve Peugeot Expert ticari araçlarının yanı sıra Peugeot 807 ve Citroen C8 modelleri de üretiliyor.

Bakan da teklif etmişti

Toyota’nın Türkiye’deki Adapazarı fabrikasında Avrupa pazarlarına yönelik hafif ticari araç üretmesi, pek çok kez gündeme gelmişti. Konu, son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün Japonya ziyaretinde Toyota Dünya Başkanı Fuijo Cho ile yaptığı görüşmede konuşuldu. Ergün, Toyota’nın Adapazarı tesisindeki üretimini artırması konusunda bir dizi önerileri olduğunu dile getirmiş ve “Ticari araç üretim fikrinizi yeniden canlandırmanızın iyi olacağını düşünüyorum. Türkiye hafif ticari araç üretiminin merkezi haline gelmeye başladı. Hafif ticari araç üretimi, kapasitenizin de artırılmasında önemli bir adım olur” demişti.

Peugeot hükümete sert çıktı: Şirketin imajı zedeleniyor!

 PSA Peugeot Citroen Yönetim Kurulu Başkanı Thierry Peugeot, küçülme planlarını açıklamalarının ardından Fransız hükümetinin kendilerine yönelttiği eleştirilerin şirkete zarar verdiğini ve “tehlikeli” bir durum doğurduğunu söyledi. Her türlüa eleştiriye açık olduklarını ancak bunun da bir “sınırı” olduğunu belirten Peugeot, “Şirketin yüzyüze kaldığı saldırılar, yatırımcıların üzerinde negatif etki yaratıyor. Bu da tehlikeli bir durum” ifadesini kullandı. Le Figaro dergisine konuşan ve kurucu Peugeot ailesinin yönetimdeki fertlerinden olan Thierry Peugeot, şirketin hisselerinin düşmesinden sonra bir müdahale beklentisi olup olmadığına ilişkin soruya da “Herşey mümkün, bunun için de birşeyler yapmalıyız” dedi. 8 bin kişiyi işten çıkaracağını ve Paris yakınlarındaki tarihi Aulnay fabrikasını kapatabileceğini duyurmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim