• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Toyota Türkiye'de hedef belirlendi

Toyota Türkiye'de hedef belirlendi
Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, üretimine haziran ayında başlayacakları yeni Coralla'dan 65 bin adet üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, üretimine haziran ayında başlayacakları yeni Coralla'dan 65 bin adet üretmeyi hedeflerini söyledi.

Özer, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ'nin geçen seneki üretim ve ihracatı, bu yıl ki hedefleri, yeni model araç üretime ilişkin Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıl 76 bin 925 adet araç üretimi ve 63 bin 549 adet ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Özer, bu yıl 107 bin adet üretim ve 93 bin adet ihracat hedeflediklerini ifade etti.

Yeni Corolla modeliyle ilgili proje çalışmalarının planlarıyla paralel şekilde yürüdüğünü belirten Özer, "Yan sanayimiz de bizim gibi yoğun bir çalışma dönemi içinde. Corolla için belirlediğimiz toplam yatırım 150 milyon Euro. Bu yıl ortalarına kadar bu yatırımın tamamı gerçekleştirilmiş olacak. Şubat ve mart aylarında alımlar gerçekleşecek. Bu 2 ayda toplam 874 yeni çalışanımızı istihdam edeceğiz." diye konuştu.

"COROLLA'NIN İÇ PAZARDA BÜYÜK TALEP GÖRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bu yıl ortalarında üretimine başlayacakları Corolla modelinin toplam üretimlerinin yüzde 60'ını oluşturacağını söyleyen Özer, şunları kaydetti; "Bu toplamda 65 bin adete tekabül ediyor. Toplam üretimimiz 2014 yılında tam kapasitemize yakın gerçekleşecek. İç ve dış pazarlarda yüksek satış rakamlarına ulaşmasını umuyoruz. Corolla, sedan araçların daha fazla talep gördüğü ve satıldığı ülkeler başta olmak üzere Avrupa dışında pazarlara da ihraç edilecek. Bunların başında Rusya, bazı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, İsrail geliyor. Ülkemiz de bir sedan ülkesi olduğu için, iç pazarda da büyük bir talep göreceğini düşünüyorum."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim