• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Toyota Türkiye'nin ilk hibrit ve crossover aracını banttan indirdi

Toyota Türkiye'nin ilk hibrit ve crossover aracını banttan indirdi
Türkiye'de üretilen ilk hibrit ve crossover araç olan Toyota C-HR'nin üretimi, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki tesislerinde düzenlenen törenle başladı.

Türkiye'de üretilen ilk hibrit ve crossover araç C-HR'nin seri üretimi, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki tesislerinde düzenlenen törenle başladı.

Tören öncesinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Hiroshi Kato, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Toyota Motor Corporation İcra Komitesi Üyesi Moritaka Yoshida ve Toyota Motor Avrupa Genel Müdür ve CEO'su Dr. Johann van Zyl'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Kato, toplantıda yaptığı konuşmada, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin, ürettiği araçların yüksek kalitesi sayesinde bu önemli projeye atandığını, bunun Toyota'nın fabrikaya güveninin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Kato, üretim kapasitelerinin yüzde 60'ını C-HR'nin kapsayacağını belirterek, "Geri kalan yüzde 40'ı ise Corolla ve Verso için kullanılacak. Yıllık 280 bin adetlik fabrika kapasitemizin yüzde 65-70'i ihracata gidecek. C-HR'nin ise yaklaşık yüzde 90'ı ihraç edilecek." dedi. 

"Her iki araçtan birinin hibrit olmasını planlıyoruz"

Toyota Motor Avrupa Genel Müdürü ve CEO’su Dr Johan van Zyl da crossover segmentinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü, Toyota'nın da C-HR ile kompakt crossover pazarına çok güçlü bir giriş yapacağını kaydetti. 

Hibrit teknolojisinin, Avrupa ve global stratejilerinin temelini oluşturduğunu anlatan Zyl, "2020 yılına kadar, Avrupa'da sattığımız her iki araçtan birinin hibrit motorlu olmasını planlıyoruz. Toyota C-HR, bu hedefe ulaşmamıza çok büyük katkı sağlayacak. Sakarya'ya ve Türk otomotiv sanayisine bu yatırım ve istihdamla katkıda bulunmaktan son derece memnunuz." diye konuştu.  

"Yeni teşvik kanunuyla hibrit satışımız artacak"

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise Toyota'nın geleceğin hibrit araçlarının gelişimi üzerine kurgulamış bir marka olduğunu ifade etti.

Türkiye'de eskiden hibrit teknolojisinin, vergi sisteminde çok fazla desteklenmediğini ancak geçen günlerde vergi sisteminde literatüre girdiğini belirten Bozkurt, "Hibrit teşvikinin hibrit teknolojileriyle ilgili satın alma tercihlerini etkileyeceğini düşünüyoruz." dedi.

C-HR'ye Türkiye'den çok fazla talep olduğunu ifade eden Bozkurt, "2017 yılında 10 bin adet satmayı hedefliyoruz. Bu satış rakamı talebin gerisinde kalacak. Yeni teşvik kanunuyla hibrit satışımız kuşkusuz artacak." dedi.

Toyota C-HR 45 yeni pazara Sakarya'dan ihraç edilecek

Verilen bilgiye göre, Türkiye'de üretilen ilk hibrit ve crossover olan Toyota C-HR'nin projesi 350 milyon avroluk yatırımla gerçekleştirildi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin 22 yılda gerçekleştirdiği toplam yatırım tutarı ise 1,7 milyar avroya ulaştı.

Toyota C-HR ile fabrikanın yıllık 150 bin olan üretim kapasitesi 280 bine çıkarken, 2 bin kişi için ek istihdam olanağı yaratıldı. Yaratılan ek istihdamla Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanı sayısı 5 binin üzerine çıktı.

Toyota C-HR'nin, Avrupa pazarından sonra, en büyük ihracat pazarı ABD ve Kanada gibi Kuzey Amerika ülkeleri olacak. Toyota C-HR, Tayvan, Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin de aralarında olduğu toplam 45 yeni pazara daha Sakarya'dan ihraç edilecek. Böylece Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin toplam ihracat yaptığı ülke sayısı ise 52'den 97'ye yükselecek. Üretim bu yıl yüzde 33, gelecek yıl ise yüzde 140 artacak. İhracat oranı ise yüzde 90'a çıkacak.

Bu arada, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, "Yeni Global Platform"da Japonya dışında üretim yapan ilk fabrika oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim