• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

"Traktör satışları yüzde 6 büyüdü"

"Traktör satışları yüzde 6 büyüdü"
TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özdemir: "Ocak ayı trafik kayıtlarına göre, traktör satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 büyüdü"

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, ocak ayı trafik kayıtlarına göre, traktör satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Konya Tarım Fuarı için geldiği Konya'da, soruları yanıtlayan Özdemir, TürkTraktör olarak 2017 yılına iyi başladıklarını ifade etti.

Kış yağışlarının iyi geçtiğini ve çiftçilerin moralinin yüksek olduğunu belirten Özdemir, ürünlerde verimi yüksek bir yıl beklediklerini dile getirdi.

Özdemir, TürkTraktör'ün Türkiye ve yurt dışı başarılarındaki en büyük faktörün; modern tarıma yön veren vizyonuyla hareket etmesi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sürekli çiftçilerimizin işini kolaylaştıracak, onların verimini artıracak, maliyetini düşürüp, kazançlarını artıracak traktör ve ekipmanları tasarlamaya çalışıyoruz. Başarımızın sırrı bu. 2016 yılında da bunun meyvelerini aldık. 2016 yılını 3,4 milyar liralık toplam ciroyla tamamlayarak başarılı bir sonuca daha imza attık. 2016 bizim için rekor bir yıl oldu. Genel anlamda traktör satışlarında da aynı döneme göre büyüme oldu. Ocak ayı trafik kayıtlarına göre, traktör satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 büyüdü."

"Türkiye’deki toplam üretimin yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştirdi"

Özdemir, 2016 yılında Türkiye'de toplam pazarın yüzde 5 büyüdüğünü ifade etti.

Geçen yıl 70 bin 205 traktör satışının gerçekleştiğini ve TürkTraktör olarak da 2016 yılında büyümeye devam ettiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baktığımız zaman geçen yıl 46 bin 230 adetlik bir satış gerçekleştirdik. Bunun 12 bin 625 adedi dış pazar. Hem iç hem de dış piyasada çiftçilerimize değer yaratmaya devam ettik. Türkiye'de satılan her 2 traktörden birisi TürkTraktör fabrikasından çıkmaktadır. Geçen yıl da bu pozisyonumuz devam etti. Ankara ve Erenler’de ürettiğimiz traktörlerimiz dünyanın 5 kıtasında 130'dan fazla ülkede kullanılmaktadır. Geçen yıl Türkiye'de üretilen toplam traktörlerin yaklaşık yüzde 70'ini üretmişiz. Traktör ihracatının da yaklaşık yüzde 90'ını TürkTraktör olarak gerçekleştirmekteyiz."

Özdemir, sadece ekonomik ve finansal değerler yaratmanın yeterli olmadığını, sosyal sorumluluk projelerinde de çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Bu sene; Türkiye'de tarım ve otomotiv alanında kadın iş gücünün artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek üzere "Filizlerin Mucizeleri Projesi"ni başlattıklarını anımsatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Eğitim, tarımsal üretim ve istihdam olmak üzere 3 farklı konuyu sahiplenecek şekilde tasarladık. Eğitim ayağında; otomotiv sektörünün kalbi olan 5 şehir Bursa, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'de bulunan toplam 58 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek; öğretmenler, veliler ve bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 3 bin kız öğrenci ile bir araya geliyoruz. Ziyaretlerimizde, kız öğrencilerimiz, alan seçimleri ve geleceği planlamaları için rol model olan, mentorluk yapan gönüllü çalışanlarımız ve uzmanlarıyla bir araya geliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalıklarını artıracak seminerler alıyor. Bu okulların, makine teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, ulaştırma hizmetleri, tarım teknolojisi alanlarında eğitim gören 100 kız öğrenciye de eğitim bursu vereceğiz. Çiftçi kadın ve aileleri ile güvenli tarım ve sağlıklı beslenme konusunda başlatılan tarımsal üretim ayağında ise ülke tarım ve ekonomisine katkı sağlayabileceğimiz bir çalışma yürütmeye başlatıyoruz. İlk etapta seçilen pilot bölgede çiftçilerimize organik tarım, girişimcilik, pazarlama, güvenli tarım gibi konularda uzmanlar tarafından eğitimler verilecek. Daha sonra ithal ürünler arasında yer alan bir ürünü üretmeyi başlatacağız. Gün geçtikçe TürkTraktör'de kadın çalışan sayımız artıyor. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler alıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim