• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Traktör satışlarında 'rekor' beklentisi

Traktör satışlarında 'rekor' beklentisi
Geçen yıl 72 bin 205 adetlik satışla rekor kırılan Türkiye traktör pazarında, bu yılın ilk 7 ayında yüzde 4,9 artış yaşanırken, bu büyümenin korunması halinde yeni bir rekor bekleniyor.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir yaptığı açıklamada, pazarda satılan her iki traktörden birinin TürkTraktör fabrikalarından çıktığını söyledi. 

Çiftçilerin bu yıl verimli ve bereketli bir yıl geçirdiklerini ifade eden Özdemir, "Yağışlar ve rekolte genel anlamda iyiydi. Emtia ve gıda fiyatları da iyiydi. Çiftçilerimiz bu yıl güzel, verimli ve bereketli bir yıl geçiriyorlar. Çiftçilerimiz güzel, verimli ve bereketli bir yıl geçirince bu bize de yansıyor." diye konuştu.

Özdemir, bu yıl traktör pazarında temmuz ayı sonu itibarıyla TÜİK kayıtlarına göre yüzde 4,9'luk büyüme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"TürkTraktör olarak biz de bundan nasibimizi aldık. Bu yılı verimli ve kazançlı bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Ekim ayına kadarki satışlar da gayet iyi. Geçen yıl Türkiye'de 72 bin 205 traktör satışı gerçekleştirilerek rekor kırılmıştı. Bu yıl sonu satışları rakamlarını tahmin etmem biraz zor ama ilk 7 aydaki 4,9'luk büyümeyi koruyabilirsek bu yılı da yeni bir rekorla kapatabiliriz. Ben yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum. TürkTraktör olarak Türkiye'nin traktör üretiminin yüzde 67'sini, toplam traktör ihracatının da yüzde 87'sini gerçekleştiriyoruz. Türkiye 5 kıtaya 130'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. İhracatımızın yaklaşık yüzde 40'ını Kuzey Amerika ve Kanada'ya yapıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler hızla artıyor."

"Türkiye traktör pazarı son 3-4 yılda artış trendinde"

TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun da ağırlıklı olarak yurt içine satış gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin en yüksek ikinci pazar payına sahip olduklarını belirtti.

Son 3-4 yıla bakıldığında Türkiye traktör pazarında sürekli bir artış görüldüne dikkati çeken Olgun, şunları kaydetti:

"Hem tarımsal aktivitenin yoğunluğu hem de çiftçilere verilen destekler ve kredili sistemler vasıtasıyla Türkiye traktör pazarı son 3-4 yılda traktör satışı ciddi bir artış trendindedir. 2017 yılının da ilk 6 ayına baktığımızda geçen yıla göre bir miktar artış olduğunu görmekteyiz. Ancak genel ekonomik koşullar itibaryla bu artışın son 6 ayda biraz daha azalmakta olduğunu görüyoruz. Yine de geçtiğimiz yıla yakın belki biraz üstü belki de çok az altı bir adetle traktör satışı gerçekleşecektir. Ayrıca Türkiye'de üretilen traktörler de kalite olarak bugün Avrupa ve Amerika ile eş değer düzeydedir. Kalite olarak bu seviyede olduğundan dolayı özellikle Afrika kıtasındaki ülkelerde Türk malı çok tercih ediliyor. Bu ülkelerde önemli fırsatlar yakalayabiliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim