• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Turkcell 4.5G hızında Avrupa ve Amerika'yı solladı!

Turkcell 4.5G hızında Avrupa ve Amerika'yı solladı!
Yayınlanan hız raporuna göre Türkiye’deki en yakın rakibine yaklaşık 2 kat fark atan Turkcell, Avrupa ve Amerika'yı da solladı!

Yaptığı yatırımlarla dünyanın en güçlü 4.5G altyapılarından birini Türkiye’ye kazandıran Turkcell, bu alanda dünyanın lider operatörlerini geride bırakarak Türkiye’yi en hızlı 4.5G ile buluşturdu.

4.5G’nin birinci yılına sayılı günler kala Speedtest’in geliştiricisi Ookla tarafından yayınlanan raporda Turkcell; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın lider mobil operatörlerini geride bırakarak müşterilerine en hızlı interneti sunmayı başardı. Turkcell müşterilerinin ortalama indirme hızı 53.4 Mbps olurken, yükleme hızları ise 18.6 Mbps’ye ulaştı.

Turkcell yine bu operatörler arasında, 2 GB’lik internet paketlerinin maliyetleri dikkate alınarak yapılan hesaplamada en uygun fiyatla mobil data sunan şirket oldu. Turkcell’in Türkiye’de 39 TL’den sunduğu paketlere, Fransa’daki kullanıcılar 77 TL, İngiltere’dekiler 89 TL, Amerika’dakiler ise 126 TL’den sahip olabildi. Bu sayede Turkcell müşterileri dünya çapındaki internet hızlarına en avantajlı fiyatlarla kavuşma şansını elde etti. 

4.5G ihalesinde en yüksek frekansları alarak rakiplerine fark atan Turkcell’in bu farkı rakamlara da yansıdı. Kısa zamanda sadece illerde değil tüm ilçelerde de 4.5G kapsamasını başarıyla tamamlayarak, 4.5G kapsamasını %82,5’e çıkaran Turkcell’in 4.5G müşteri sayısı ise 26 milyona dayandı.

Turkcell müşterileri 4.5G ile birlikte data kullanımlarında da rekora imza attı. Müşteriler, 4.5G’li yaklaşık bir yıl boyunca toplamda 602 milyon GB’ye yakın data kullanarak bir önceki yıla göre kullanımlarını %92 oranında arttırdı. Turkcell müşterilerinin ortalama aylık data tüketimleri ise 5GB oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim