• BIST 9990.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye'nin ilk akıllı otobüsü, KOÜ Teknopark'ta

Türkiye'nin ilk akıllı otobüsü, KOÜ Teknopark'ta
Türkiye'nin ilk akıllı otobüsü Avenue IBUS, öğrencilerin deneyimleri doğrultusunda görüş ve önerilerini almak üzere Kocaeli Üniversitesi Teknopark'a teslim edildi.

Türkiye'nin ilk akıllı otobüsü Avenue IBUS, öğrencilerin deneyimleri doğrultusunda görüş ve önerilerini almak üzere Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknopark'a teslim edildi. Sabancı Center'da düzenlenen teslim törenine, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut ve KOÜ Teknopark A.Ş Genel Müdürü Ahmet Balkaya katıldı.

Avenue IBUS, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin, üniversiteye 25 kilometre mesafedeki KOÜ Teknopark yerleşkesine seyahatlerinde kullanılacak.

Minimum 50 seferle, bin öğrenci ve Teknopark çalışanlarının IBUS'u deneyimleyeceği süreçte, kullanıcı anketleriyle geri bildirimler alınacak.

"Yalnızca araç üretmiyor, teknoloji üretiyor ve ihraç ediyoruz"

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, teknolojideki gelişmeyle birlikte bireysel ve toplumsal ihtiyaçların değiştiğini ve çeşitlendiğini belirterek, "Bu değişimleri yalnızca gözlemleyen değil, bu değişimin etkili bir oyuncusu olmaya kararlı bir şirket olarak bugün yalnızca araç üretmiyor, teknoloji üretiyor ve ihraç ediyoruz" dedi.

Avenue IBUS'ı günümüzün ve geleceğin akıllı şehirlerinde akıllı ulaşım için tasarladıklarını söyleyen Çelik, "Avenue IBUS'la kentlerdeki ulaşımın dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçladık.

Kocaeli Üniversitesi Teknopark'a teslim ettiğimiz aracımızla; öğrencilerimize, üniversite ve teknopark çalışanlarına, üniversite yerleşkesi ile teknopark yerleşkesi arasındaki parkurda akıllı ulaşımı deneyimleme imkanı sunuyoruz. Onlardan gelecek fikirlerini akıllı ulaşım çözümlerimize entegre ederek, sistemin etkinliğinin artırılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

"7 aylık rekor sürede tamamlandı"

STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut ise, geçen yıl 5 Eylül'de STM ve TEMSA arasında imzalanan protokolle işbirliğine gittiklerini hatırlatarak şunları ifade etti:

"Ortak yapılan yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla 7 aylık rekor sürede tamamen milli bir sistem olarak geliştirilen Fleetics ürünü, büyük veri altyapıları ve veri bilimi teknikleri kullanılarak akıllı otobüslerden toplanan verilerin gerçek zamanlı ve offline yöntemler ile incelenmesini mümkün kılıyor.

Fleetics; akıllı otobüslerin gerçek zamanlı performans takibi, yedek parçalarının yaşlanmalarına göre arıza yapmadan önceden tespitinin sağlanması noktasında veri sağlıyor. Ürünümüz ayrıca, şoför davranışlarının modellenmesi, kazaların önlenmesi, yakıt tasarrufu, rota optimizasyonu, yolcu güvenliğinin artırılması ve birçok alanda maliyetin azaltılması konularında modeller oluşturulmasına cevap veriyor." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim