• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Twitter binlerce dolar dağıttı!

Twitter binlerce dolar dağıttı!
Dünya genelinde aylık 320 milyon aktif kullanıcıya sahip Twitter, bünyesindeki açıkları rapor edenlere ödül dağıtmaya devam ediyor. Peki, bugüne kadar kaç milyon dolar dağıtıldı?

Günümüzde kullanıcıların sosyal medya seçeneklerinde en çok tercih ettikleri uygulamalardan biri olan Twitter, kullanıcılarına milyonlarca dolar dağıtmaya devam ediyor.

Site, 2014 yılının Mayıs ayında bünyesinde bug bounty(açık bulma) programını başlatmıştı. 2 yıldır süren program çerçevesinde Twitter, site içerisinde bir açık bulan kullanıcılarına para ödülü vermeyi tercih ediyor.

Twitter Ne Kadar Para Dağıttı?

Engadget'ta yer alan habere göre 2014 yılından bu yana devam eden Twitter açık bulma programında toplamda 1.662 site bünyesinde hata tespit etti.

Twitter'da tespit edilen hatanın önem derecesine göre, hata tespitinde bulunan kullanıcılarına para dağıttı.

140 dolar ile 12.040 dolar arasında değişen ödülleri kullanıcılara veren Twitter, iki yıllık süreçte toplam 322.420 dolar dağıtımında bulundu.

Twitter, halihazırda site bünyesinde açık bulanlara 15 bin dolarlık bir ödül limiti koyuyor. Fakat 2 yıllık süreçte henüz bu rakama ulaşabilen olmadı.

Facebook'da Para Dağıtıyor

Twitter'a benzer olarak Facebook'da bünyesinde bir bug bounty programı bulunduruyor. Facebook'un ise ödül sisteminde Twitter'a oranla daha bonkör davrandığını belirtebiliriz.

Alexa istatistiklerine göre dünya üzerinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen site konumundaki Facebook'un, programı başlattığı 29 Temmuz 2011 tarihinden bu yana milyonlarca dolar para ödülü dağıttığı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim