• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Twitter takipçi sayıları düşecek

Twitter takipçi sayıları düşecek
Twitter, üyelerinin takipçi sayılarını düşürecek köklü bir değişikliğe gidiyor.

Sosyal ağlar içinde en popülerlerinden biri olan Twitter, takipçi sayılarını değiştirecek önemli bir değişikliğe gidiyor. Bugün resmi bir açıklama yapan Twitter, kullanıcıların toplam takipçi sayılarını değiştirecek bir adım atacağını duyurdu. Buna göre Twitter kilitli hesap sayısını toplam takipçi sayısından düşürecek!

Geçtiğimiz günlerde 70 milyon hesabı askıya alan Twitter, bu tarz adımlar atmaya devam ediyor. Yeni aldığı kararla kilitli hesaplarla üzerinde değişikliğe giden sosyal ağ, bu hesapların takip ettiği hesaplardaki rakamları da düşürecek.

Twitter kilitli hesap nedir?
Twitter'da herhangi bir sebepten dolayı olağan dışı bir durum ile karşılaşıldığında güvenlik açısından şifre değişikliğine zorlanan hesaplar kilitlenir. Hesabın sahibi ile iletişime geçen Twitter hesapta sorun olmadığını onaylana kadar hesabı kilitli olarak tutuyor.

Bugüne kadar kilitli hesapların takip ettiği kullanıcıların toplam sayısından düşürmeyen Twitter bundan sonra kilitli hesaplar tarafından takip edilen hesapların kullanıcı sayısını düşüreceğini açıkladı. Yani bir Twitter üyesini takip eden bir hesap kilitli olduğunda bundan sonra takip edilen kişinin takipçi sayısında kilitli hesap görünmeyecek.

Bu da sistemin hayata geçtiği andan itibaren kullanıcıların takipçi sayılarının düşeceği anlamına geliyor. Yani hesabınızda aniden takipçi sayısında bir azalma görürseniz sebebi büyük ihtimalle alınan bu değişiklik olduğunu düşünebiliyorsunuz.

Fenomenler daha fazla etkilenecek!
Yapılan açıklamaya göre hesapların çoğu 4 veya 4’ten daha az takipçi kaybedecek. Çok daha geniş sayıda takipçiye sahip olanlar ise takipçi sayılarında daha ciddi bir düşüş görecek. Yani çok takipçisi olanın kaybı çok daha büyük olacak. Bu da fenomen hesapların takipçi sayılarında ciddi bir azalma olacağı anlamına geliyor.

Twitter'dan yapılan resmi açıklamanın özeti ise şöyle:

"Yıllar boyunca durumlarında ani değişiklikler gördüğümüz hesapları kilitledik. Böyle durumlarda hesap sahiplerine ulaşıyor ve hesabı doğrulamamaları veya parolalarını yenilememeleri halinde oturum açamayacakları şekilde hesaplarını kilitli tutuyoruz. Bu hafta dünya çapında kilitli hesapları takipçi sayılarından düşeceğiz. Sonuç olarak birçok profilde görüntülenen takipçi sayısı düşme ihtimaline sahip.

Hesapların çoğu 4 veya 4’ten daha az takipçi kaybedecek. Çok daha geniş sayıda takipçiye sahip olanlar ise takipçi sayılarında daha ciddi bir düşüş görecek. Bunun bazıları için zor olabileceğini anlıyoruz, ancak doğruluğun ve şeffaflığın süregelen sohbet için Twitter’ı daha güvenilir bir hizmet haline getireceğine inanıyoruz.

En çok öneme sahip değişiklikler önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşecek olmakla birlikte takipçi sayıları, sorunlu hesapları proaktif olarak belirleme çalışmalarımız kapsamında düzenli olarak değişmeye devam edebilir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim