• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Uluslararası Bilişim Teknolojileri Fuarı CeBIT açıldı

Uluslararası Bilişim Teknolojileri Fuarı CeBIT açıldı
70 ülkeden 3 bin firmanın katıldığı Uluslararası Bilişim Teknolojileri Fuarı CeBIT'te Türkiye bu yıl 12 firma ile temsil ediliyor.

Almanya'nın Hannover kentinde her yıl düzenlenen Uluslararası Bilişim Teknolojileri Fuarı CeBIT'te Türkiye bu yıl 12 firma ile temsil ediliyor.

15 Haziran'a kadar sürecek fuarda dijital ofis sistemleri, yapay zeka, insansı robotlar, veritabanı yönetimi, güvenlik, iletişim, yazılım ve cihazlar tanıtıldı.

Fuara Türkiye'den yazılım alt sektörü üzerine uzman olan firmaların katılması dikkati çekti.

CeBIT'te sergilenen insansı ve yapay zekalı robotlar büyük ilgi çekiyor. Robotlar ziyaretçilerle interaktif iletişim kuruyorlar. 

Yetkililer robotların genelde banka, turizm ve danışmanlık alanlarında hizmet vererek insan hayatını daha da kolaylaştıracağını ifade ediyorlar.

Fuar'daki Türk firmalarını ziyaret eden Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Nilüfer Sandallı, Türkiye'nin fuarda partner olduğu yıl 80 firmanın katıldığına dikkati çekerek, ''Bu sayı (12 firma) Türkiye'nin potansiyelini yansıtmıyor tabii ki. Gerek bireysel düzeyde gerek milli katılım olarak ülkemiz daha yüksek sayıda firma ile katılabilir düzeydedir. Partner olduğumuz sene 80 firma üstünde katılım sağlamıştık. CeBIT Dünya çapında marka olmuş bir fuar, firmalarımızın gelmesinde ve ziyaret etmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

70 ülkeden 3 bin civarında firmanın ürünlerini sergilediği fuara 100 ülkeden 200 binin üzerinde uzman ziyaretçi bekleniyor.

cebit1.jpgcebit.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim