• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Uzay ve havacılık yatırımları için ilk kazma vuruluyor

Uzay ve havacılık yatırımları için ilk kazma vuruluyor
Türkiye'nin uzay ve havacılık alanındaki projelerine ev sahipliği yapacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB için çalışmalar ay sonunda başlayacak.

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) Bölge Müdürü İbrahim Keskiner AA muhabirine, HAB'ın kurulmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HAB'ın 1. etabının tapularının geçen yılın sonunda alındığını belirten Keskiner, imar planının onay aşamasına geldiğini, bundan sonra parselasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi. Keskiner, bu sürecin müstakil tapuların çıkmasıyla sonuçlanacağını ifade etti.

Önümüzdeki yılın başlarında parselasyon çalışmalarının bitmesini öngördüklerini dile getiren Keskiner, şöyle konuştu:

"Bürokratik işlemlerin yanı sıra arazinin yapılaşmaya esas olacak tesviye çalışmaları (kazı-dolgu) ekim ayının sonunda başlayacak. 2017 yılı nisan ayından itibaren de altyapı iş ve hizmetlerini içeren yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik, haberleşme sistemi, doğalgaz, arıtma tesisleri, Ova Çayı ıslah kanalı gibi çalışmalar başlayacak. Fabrika inşaatına başlamak isteyen sanayiciler, 2017 yılı nisan ayından itibaren çalışmaya başlayabilecekler. Altyapı çalışmalarının 1. etap bölümünün tamamlanması için ise 18 aylık bir süre öngörülüyor."

Keskiner, çalışmalar kapsamında bölge içinden geçen Ova Çayı'nın ıslah edilerek yapılacak kanal içine alınacağını ve 1. etabın kanalın doğusunda kalan ilk aşamasından itibaren inşaata başlanacağını söyledi.

Kanal ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında kalan batı tarafına sonraki aşamada başlanacağını ifade eden Keskiner, "Sanayi parsellerinde 1. etabın doğu tarafında doluluk oranı yüzde 85. Bu bölgede, 3 bin metrekare ve üzeri olan, küçük sanayi sitesi dışında kalan sanayiciler yer alıyor. Bu kısma hemen başlamayı planlıyoruz ve Eylül 2018'de altyapıyı tamamlayarak hizmete açacağız." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim