• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Volkswagen’den Amerikalı kamyon devine 2.9 milyar dolarlık teklif

Volkswagen’den Amerikalı kamyon devine 2.9 milyar dolarlık teklif
Volkswagen, gözünü Navistar International'e dikti. Navistar'ın yüzde 17 hissesine sahip, Volkswagen'in ABD'deki firması olan Traton daha fazlası için 2.9 milyar dolarlık teklifte bulundu.

Navistar firmasının hisseleri hafta içinde yüzde 51’e varan bir yükselişle 36.35 dolara çıktı. Navistar Uluslararası şirketi efsane Amerikan tırlarını üreten bir firma olarak öne çıkıyor. Navistar ayrıca, Amerika’da kullanılan sarı renkli, “okul otobüsü” modellerini de üretiyor. Ülkenin savunma sanayine de katkıda bulunan firma araçları için motor üretimini de kendisi sağlıyor.

Volkswagen markası Kuzey ve Güney Amerika’daki kamyon piyasasında iyi yerlere gelmek için mücadele ederken, firmanın en büyük rakipleri Daimler ve Volvo. Daimler, ABD kamyon pazarında Freightliner markasıyla ortak olarak hayatına devam ederken Volvo, Mack ile bölgede büyük bir güce sahip. Sözcü’de yer alan habere göre, Traton yani Volkswagen’in ABD’deki ağır ticari araç firmasının CEO’su Andreas Renschler, geçmiş dönemlerde de markanın Navistar içindeki hisse yüzdesini artırmak istediğini belirtiyordu.

Navistar, Cummins Inc. ve Meritor Inc. yani bu birbirine parça tedariği sağlayan üç firma geçtiğimiz yıl binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Volkswagen’in yapmayı planladığı yatırım onları Amerika’daki kamyon pazarında iyi bir konuma getirecek. Volkswagen markası Navistar’ın yüzde 17’lik hissesine şu anda sahip. 2.9 milyar dolarlık teklifle firmanın yüzde kaçına sahip olmayı hedefledikleri hakkında bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim