• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Volkswagen’in gelmemesi büyük hata olur

Volkswagen’in gelmemesi büyük hata olur
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uzun zamandır gündemde olan Alman otomotiv devi Volkswagen’ın Türkiye’de yatırım yapmasıyla ilgili, “Türkiye ekonomisi kısa sürede belirli bir aşamayı süratle geride bıraktı ve yeni bir eşiğe geldi.

 

Türkiye’nin geldiği bu önemli konumda artık Volkswagen için Türkiye’de yatırım yapmamanın bir rüyanın dışında bir hata olduğunu düşünüyorum” dedi.  Doğuş Grubu’nun 9 uluslararası bankanın katılımıyla gerçekleşen 450 milyon TL’nin üzerindeki Clup Loan kredisinin imza töreninde konuşan Şahenk, şunları söyledi: “Son dönemde Volkswagen ile Porsche Grubu’nda değişiklikler oldu. Biz bunun 2 senedir olacağını düşünüyorduk. Şimdi Volkswagen ile Porsche Grubu çok daha fazla  özel bir şirket gibi yönetilmeye başlandı. Bu konuda atılacak bir adım olursa inşallah Doğuş Otomotiv Başkanı Aclan Acar bey bu havadisi size verecektir.” Kredinin Doğuş Grubu şirketlerinin genel yatırımlarında kullanılacağını kaydeden Şahenk, bunların arasında şimdilik Volkswagen yatırımının bulunmadığını belirtti. Şahenk, “Türkiye son dönemde müthiş bir yol kat etti. Kişi başına düşen mili gelirin önümüzdeki 10 yılda 25 bin dolara yükselmesinin kolay olacağını iddia etmek  mümkün değil ama yürekten inanıyorum” dedi.
 
450 milyon lira kredi
 
DOĞUŞ Holding, genel yatırım ihtiyaçları ve Grup şirketlerinin ticari finansman faaliyetleri için 3 yıl vadeli 160 milyon dolar ve 75 milyon Euro (Toplam 450 milyon lira) tutarında sendikasyon kredisi aldı. Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “2007’de kredimizin maliyeti libor artı 132.5 idi. Bununlibor artı 300 seviyesinde” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim