• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Volvo satışları ikiye katlanacak

Volvo satışları ikiye katlanacak
Türk şirketlerinin Irak deneyimi, bu pazarda kilit oyuncu rolünü üstlenmelerini sağladı. Şimdi dünya otomotiv devleri Irak kapısını Türk şirketleri üzerinden açma hazırlığına girişti. Bunlardan biri de bir süre önce Çinli Geely’nin çatısı altına gir

TÜRK şirketlerinin Irak’ın yeniden imarında ve pazarda önemli rol üstlenmesi, dünya devi bazı otomotiv şirketleri için Türkiye üzerinden kapıyı açma formülünü gündeme getirdi. Geçen yıl 1.8 milyar dolara Çinli Geely’nin bünyesine girerek önemli finansal güce kavuşan İsveçli otomobil markası Volvo, yeniden yapılanan ve önümüzdeki yıllar için büyük potansiyel oluşturan Irak’a Türkiye’nin desteğiyle girecek.

30 ülkeyi birden yönetecek

Daha önce Türkiye dahil 26 ülkeyi İstanbul merkezli Volvo Cars Türkiye’ye bağlayan İsveçli marka, eylül ayında Irak’a daha sonra da İran’a da Türkiye’nin desteğiyle girmeyi hedefliyor. Böylece 2 yıl içinde 28 Volvo ülkesi Türkiye’den yönetilecek. Volvo’nun Türkiye üzerinden Irak’a girmesinin ardından diğer uluslararası otomotiv markalarının da aynı yolu seçmesi bekleniyor. Şu an 26 ülkenin bağlı olduğu Volvo Cars Türkiye’nin Genel Müdürü Torben Eckardt, Irak pazarını araştırdıklarını ve özellikle lüks markalar için büyük potansiyel gördüklerini belirterek, “Bu araştırmayı üst yönetime sunduk ve kabul gördü. Eylül ayı gibi Irak’a girmek için anlaşmaları imzalar, 2012’de satışa başlarız” dedi.

Distribütör arayışı sürüyor

Irak’ta distribütör arayışlarının sürdüğünü kaydeden Eckardt, şöyle konuştu: “Şu an bir kaç aday var. Eylüle kadar netlik kazanır. Biz ordaki ortağımızı bulduktan sonra buradan 1-2 kişiyi Irak pazarından sorumlu tutucağız. Bu kişiler 3 hafta Irak’ta 1 hafta Türkiye’de görev yapacak. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Irak’ta yıllık 1500 adetlik bir satış potansiyeli olduğunu gördük. Bu bizim için çok önemli bir rakam. İlk yıl ise hedefimiz 500 adetlik bir satış.”

Bu yıl 4 bin 600 adedi Türkiye olmak üzere kendisine bağlı olan 26 ülkede 9 bin adetlik satış hedeflediklerini kaydeden Eckardt, şunları dile getirdi: “Bu rakam ilk etapta kulağa büyük gözükmesede Volvo için çok önemli. Bu pazarları gelecekteki potansiyellerine göre bakmak lazım. 9 bin adetlik satış çok kısa sürede 20 bine ulaşabilir. 2 yıl önce Ermenistan’a girdik. Bu yışıl şu ana kadar 35 adet satış yaptık. Önemli olan satış değil bu ülkede bulunup, imajımızı yükseltmek.”

En güvenli elektrikli oto test için geliyor

C30 modelini tamamen elektrikli olarak tasarlayıp 2 bin adetlik sipariş alan Volvo, bu aracı Türkiye’ye yıl sonuna doğru tanıtım amaçlı getirecek. Yapılan testlerin ardından ‘Dünyanın en güvenli elektrikli aracı’ olarak değerlendirilen araç, Türkiye’de firmalara test ettirilecek. 82 kw gücündeki 140 Beygirlik elektrikli C30, tüm dünyada test amaçlı olarak kullanıldıktan sonra yerini seri üretime geçecek yepyeni bir araca bırakacak.

Cep telefonuyla kontrol edilecek, restoranda rezervasyon yapacak

VOLVO, geliştirdiği “Totaly Connected Drive” sistemini yenilenen XC70, V70 ve S80’de kullanmaya başladı. Sistem, aracı içindeki radar, uydu, bluetooth ve internet bağlantıları sayesinde tüm çevre ile uyumlu hale getiriyor. Akıllı cep telefonlarına yüklenen yazılımlar sayesinde otomobilin kapıları açılıp kapanırken, otomobilin benzin durumu, gezilen yerler gibi bilgiler sürücünün telefon ekranına geliyor. Sürücü isterse telefondan aracın camını, kapısını  açıp kapatabiliyor. Yağ, silecek suyu, fren hidroliği seviyesini aracın sahibine bilgi olarak gönderen sistem, ilerleyen günlerde sürücü için etraftaki restoranlarda rezervasyon olanağı bile sunacak. Volvo V70, XC70 ve S80’in makyajlı versiyonları, yeni teknolojilerin dışında yeni beş silindirli D5 motoru kullanan ilk araçlar olarak da göze çarpıyor.

Dipten Çinlilerle döndü hedefi iki kat artırdı

VOLVO Cars Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, 2008-2009 yıllarında tüm dünyada büyük bir finansal kriz yaşadıklarını hatırlatarak, “Bu zor dönemde Çinli Geely’nin 1.8 milyar dolara Volvo’yu satın almasıyla dipten dönerek yeniden yükselişe geçtik” dedi. Volvo’nun tüm dünyada 2010 yılında 373 bin adet olan satışının normal şartlarda 2020 yılında 800 bin adede çıkartmayı hedeflediğini hatırlatan Eckardt, “Ama Çin’deki 2 fabrikanın devreye girmesiyle birlikte 800 bin hedefi 2016 yılına çekildi” diye konuştu. Eckardt, aynı hedef doğrultusunda Volvo’nun Türkiye satışlarını ise 2016 yılında minumum 8 bin 500 adede çıkartmayı planladıklarını belirtti.Türkiye’de satışlarını ilk 6 ayda yüzde 78 artıran Volvo, toplam lüks pazarın üstünde büyüme kaydetti. Volvo Cars Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, yıl sonunda 4 bin 600 adetlik satışla Türkiye rekorunu kıracaklarını belirterek, pazar paylarını ise yüzde 8.3’ten 11’e yükselteceklerini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim