• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Volvo’nun 2020 Hedefi Ölümlü Kazaları Sıfırlamak

Volvo’nun 2020 Hedefi Ölümlü Kazaları Sıfırlamak
İsveçli otomotiv firması Volvo, geliştirdiği yeni güvenlik sistemleriyle 2020 yılına kadar ölümlü trafik kazalarını sıfırlamayı planlıyor.

İsveç’teki tesislerinde her yıl 400 çarpışma testi gerçekleştiren firma, bu testlerden elde ettiği verilerle yeni güvenlik önlemleri geliştirerek ölümlü kazaları azaltmayı hedefliyor. Volvo, son olarak onbeş ülkeden basın mensuplarının katılımıyla 80 kilometre hızla giden lüks arazi aracı Volvo XC90’ın çarpışma testini gerçekleştirdi. Çarpışma testi sonrasında basın toplantısı gerçekleştiren Volvo Otomobil Başkanı Hakan Samuelsson, Volvo olarak öncelikli amaçlarının insanlara güvenli bir yolculuk sunmak olduğunu söyledi. Şu anda trafik kazalarında en düşük ölüm oranı olan otomobil markasının Volvo olduğuna dikkat çeken Samuelsson, hedeflerinin 2020 yılında Volvo ile yapılan trafik kazalarında ölüm oranını sıfırlamak olduğunu kaydetti. Volvo bünyesinde bir araştırma ekibinin 1970 yılından beri trafik kazalarını araştırdığını ve kaza veri tabanının 43 bin 400 kaza hakkında bilgi içerdiğini belirten Samuelsson, yeni güvenlik sistemindeki sensörler yardımıyla birçok kazayı gerçekleşmeden önlediklerini dile getirdi.

"Öncelikli amacımız insanlara güvenli bir yolculuk sunmak"

Volvo Otomobil Araştırma ve Geliştirme Departmanı Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens ise Volvo’nun vizyonunun kaza yapmayacak otomobiller tasarlamak olduğunu belirterek, hedeflerinin 2020’ye kadar kimsenin yeni bir Volvo otomobilde ölmemesi ya da ciddi şekilde yaralanmaması olduğunu söyledi. Mertens, “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) her yıl trafik kazalarında 1,2 milyon kişinin öldüğünü ve 50 milyondan fazla kişinin yaralandığını tahmin ediyor. Bu rakamların önlem alınmadığı takdirde hızla artması bekleniyor. Biz Volvo olarak çarpışmasız bir gelecek vizyonunu üstleniyoruz.” dedi. Araştırmalarda gerçek trafik ortamları ve kazaları oluşturarak, çarpışma anında yüksek seviyede güvenlik sunan otomobillerin nasıl tasarlanması gerektiğini öğrendiklerini anlatan Mertens, “Bu durumu kazaları tamamen engelleyecek yüksek teknolojileri geliştirirken çok önemli bir bilgi kaynağı olarak görüyoruz. Trafik Kazaları Araştırma Ekibi, bunu bir adım daha ileriye götürüyor ve nelerin tehlikeli trafik durumlarına yol açabileceğini tesbit etmek için sadece kazalı otomobilleri değil, sürücü davranışı da dahil tüm sürüş senaryolarını inceliyor.” şeklinde konuştu.

Volvo Otomobil Güvenlik Merkezi Teknik Uzmanı Prof. Lotta Jakobsson da, yeni XC90’da bulunan çarpışma kaçınma sistemi sayesinde çarpışma riskinin olduğu durumlarda aracın sürücüyü uyaracağını belirterek şunları söyledi: “Modern bir araçta bulunan en gelişmiş çarpışma önleme teknolojilerinden biri olan bu güvenlik sistemi, gündüz ya da gece otomobilinizin önündeki araçlar, bisikletliler ve yayalarla çarpışmanın kaçınılmaz olduğu ya da sürücünün tepki vermekte başarısız olduğu durumlarda aracı frenleyerek kazanın oluşmasını engelleyecek.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim