• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

WhatsApp'tan sınırlama!

WhatsApp'tan sınırlama!
WhatsApp, video ve ya haberleri arkadaşlarınıza yönlendirmenize sınırlama getirecek.

Geçtiğimiz günler WhatsApp‘ın mesajlarda artık daha şeffaf olacağı bilgisi verilmişti.

Artık “forwarded” yani “yönlendirildi” ibaresinin yer alacağı platformda WhatsApp, şimdi de bu mesajlara sınırlama getirdiğini açıkladı. 

Getirilecek yeni güncelleme ile bu sınırlandırma 20 ye düşecek. Kısacası her önünüze gelene artık bir haberi ve ya videoyu gönderemeyeceksiniz. Dünya genelinde sayı 20 iken, 200 milyon kullanıcıya sahip Hindistan’da bu sayı 5 ile sınırlandırılacak. Ek olarak Hindistan’da yapılacak seçimlerden dolayı, kullanıcıların görüntü ve videoları başkalarına hızlı bir şekilde aktarmasını sağlayan “quick forward”seçeneği de geçici olarak platformdan kaldırılıyor.

Peki bu kısıtlama neden yapılacak? WhatsApp, günden güne yayılan yalan haberciliğin önüne geçmek adına bazı kararlar almak zorunda. Ancak yönlendirilen mesaj sınırlamasının bu problemi tamamen ortadan kaldıracağını söylemek pek doğru olmaz. Sonuç olarak bu işler tek bir kişi tarafından yapılmamakta.

Peki Hindistan için verilen bu karar sadece seçimler ile mi alakalı? Tabii ki de hayır. Hindistan’da, geçtiğimiz günlerde bir adamın iki çocuğu kaçırdığı haberi, yalan olmasına rağmen WhatsApp mesajları yüzünden kişilere yayılmış, mesajı okuyanlar da bunun gerçekliğini sorgulamadan kişiyi linç ederek öldürmüşlerdi. Buna benzer kaç vaka olduğu da henüz bilinmiyor.

Açıkçası getirilen bu sınırlandırmanın doğru bir adım olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakalım bu sınırlandırma ile bu tarz vakaların önüne geçilebilecek mi göreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim