• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yeni Dacia Duster, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda

Yeni Dacia Duster, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda
Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor.
Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor.  
 
4x2 ve 4x4 versiyonları bulunan Duster, aynı zamanda gerçek bir SUV’un konforunu ve off-road becerisini bünyesinde barındırıyor. Ergonomik olarak geliştirilmiş sürüş konumu, pratik iç mekan özellikleri ile Yeni Duster’da yolculuklar daha konforlu hale geliyor. Ayrıca geliştirilmiş ses yalıtımı da iç mekanda algılanan sesleri yarı yarıya azaltıyor.  
 
Yeni Duster, hem yolda hem arazide manevra kabiliyetini arttıracak bir dizi sürüş destek ve güvenlik donanımları ile birlikte sunuluyor. 
 
360° kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş destek sistemi (HDC), yokuş kalkış destek sistemi (HSA), elektrik takviyeli direksiyon, otomatik yanan farlar, eller serbest Dacia kart sistemi, otomatik klima 
 
Perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemi
 
Yeni Duster, Renault Grubu’nun kendini kanıtlamış, uygun fiyatlı motor seçenekleri ile sunulmaya devam ediyor.
 
1.6 SCe 115 bg (4x2 ve 4x4) ve 1.2 TCe 125 bg (4x2 ve 4x4) benzinli & manuel. 1.6 SCe 115 bg motorunun bir LPG versiyonu da opsiyonel olarak mevcut.
 
1.5 dCi 90 bg (4x2) ve 1.5 dCi 110 bg (4x2 ve 4x4) dizel motorları manuel vites seçeneği ile birleşiyor. 1.5 dCi 110 bg 4x2 versiyonu EDC otomatik vites seçeneği de bulunuyor.
 
Dacia, Kasım 2017’nin sonunda, global olarak satışlarını yüzde 11,8 artırıp 534 bin 657 adet ile yeni bir satış rekoruna imza attı. Türkiye’de ise Dacia, aynı dönemde 40 bin 921 satış adedine ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre 0,2 puan artış ile yüzde 5 pazar payına ulaşarak yükselişini sürdürüyor. Duster, Türkiye’de satışa sunulduğu 2010 yılından bugüne dek 89 bin 485 adet, Ocak - Kasım 2017’de ise 13 bin 818 satış adedi kaydetti.  Duster, Dacia’ya Türkiye’de son 5 yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı.
 
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “Dacia, Türkiye pazarında yükseliş trendini sürdürüyor. Binek + hafif ticari araç pazarında, iki sıra yükselerek Marka sıralamasında 6. sıraya yükseldik. Biz Dacia’da çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyata müşterilerimize sunuyoruz. Dacia olarak sürpriz yeteneklerle dolu ve akıllıca tasarlanmış otomobillerden oluşan yalın bir ürün gamına sahibiz. Bunu yaparken sağlam ve güvenilir otomobilleri, başarısı kanıtlanmış teknolojiler ve güçlü servis ağımız ile destekliyoruz. Net ve anlaşılır fiyat politikamız ile her Dacia modeli, paranızın karşılığını fazlasıyla veriyor. Dacia’nın amiral gemisi Duster, Dacia’ya Türkiye’de son beş yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı.Otomatik vites / EDC versiyonunun da ürün gamına eklenmesiyle Dacia ailesine yeni müşterilerimiz katılıyor. Mart ayında pazara sunacağımız Yeni Duster ile Marka’nın Türkiye pazarında yükselişi devam edecek.”
 
Dış tasarımda evrim, iç tasarımda devrim
 
Dacia’nın ikonik modeli, iddialı ve sağlam bir görünüm elde etmek üzere yeni bir dış tasarıma kavuştu. Efsane Duster’ın DNA’sı korunarak yenilenen dış tasarımın yanısıra, tamamen yenilenmiş, konfor ve kalite odaklı iç mekan da müşterilerine kullanıcı dostu bir deneyim yaşatıyor.
 
Krom radyatör ızgarası, farlara kadar uzanarak otomobilin daha geniş görünmesini sağlıyor. Yeni Duster, üçe bölünmüş LED gündüz farlarını da içeren yeni bir far imzasıyla dikkat çekiyor. Kıvrım detaylarıyla daha yatay bir görünüme sahip kaput ise otomobile oldukça güçlü bir görünüm kazandırıyor. Ön camın 100 mm öne taşınması ve daha eğilimli hale getirilmesi, kabini daha uzun ve daha geniş hacimli gösteriyor. Yeni 17 inç jantlar ise otomobile daha iddialı bir kişilik kazandırıyor. Yeni Duster’da Dacia’nın dört kareden oluşan arka farları otomobilin uç köşelerinde yer alırken, geniş, ön ve arka tampon koruma plakaları ise modelin maceracı özelliklerini öne çıkarıyor.
 
Yeni Duster’ın iç mekanında ilk dikkat çeken, iyileştirilmiş ergonomi oluyor. Bu da günlük kullanım için ek konfor ve sürüş kolaylığı sağlıyor.
 
Yeni gösterge paneli, SUV dünyasıyla uyumlu olarak daha cömert ölçülere sahip. Orta konsol önünde 74 mm daha yüksek konumlandırılmış MediaNav Navigasyon ve Multimedya Sistemi, sürücülere pazardaki en kısa görüş mesafelerinden birini sunarak kolay erişim imkanı sağlıyor. 
Otomatik klima kontrolü için sunulan üç adet klima kumanda düğmesi, gösterge panelinin üstünde yer alan havalandırmaları kontrol ediyor. Orta konsol paneli, kullanıcı dostu ve modern yeni piyano tuş takımı ile yenilendi. Konumu değiştirilmiş el freni sayesinde yeni orta konsol, mükemmel biçimde konumlandırılmış 4x4 kumandası ile birlikte daha fazla ek saklama alanı yaratıyor.
 
Yolda ve arazide daha konforlu bir SUV
 
Yeni Dacia Duster, yolda ve arazide sürüşü kolaylaştıran yeni sürüş destek sistemleri ve ekipmanları bünyesinde barındırıyor.
 
Yeni Duster, yeni elektrik takviyeli direksiyon ile birlikte sunuluyor. Direksiyonu döndürmek için gereken gücün yüzde 35 oranında azaltılması, özellikle park etme sırasında faydalı oluyor. Dönüş çapının yüzde 6 oranında azaltılması ile birlikte şehirlerde, yüksek hızlarda ve virajlı yollarda daha hızlı bir direksiyon tepkisi ve gelişmiş manevra kabiliyeti sağlanıyor. Duster, otoyollarda daha güvenli bir sürüş için araç hızına göre direksiyon takviyesi oranını değiştiren bir sistem içeriyor. Bu, özellikle arazi koşullarında büyük fayda sağlıyor.
 
Yeni Duster, bir önde, iki adet yanlarda ve bir adet arkada olmak üzere dört kameradan oluşan 360° görüş kamerası sistemine sahip. Sistem, sürücünün araç çevresindeki alanı görmesini sağlıyor ve park etme konusunda son derece faydalı oluyor. Ön tekerleklerin açısının rahat görülebilmesi için yan aynaların altına yerleştirilmiş kameralar bulunuyor.
Yokuş İniş Destek Sistemi (HDC), sürücünün fren ya da gaz pedalına basmasına gerek kalmadan, önceden belirlenmiş sabit bir hız ile dik eğimlerde otomobilin daha kararlı ve güvenli bir iniş yapmasını sağlıyor. Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HSA) ise eğimli arazide ve yolda sürüşü daha kolay hale getiriyor. Off-road meraklıları için 4x4 Monitörü içerisinde bir pusula bulunuyor ve sürücüye otomobilin off-road açılarını ve konumunu gerçek zamanlı olarak bildiriyor.
 
Yeni Duster’da Eller Serbest Dacia Kart Sistemi bulunuyor. Sürücü otomobile belirli bir mesafe yaklaştığında sistem otomatik olarak tüm kapıları açıyor ve sürücü otomobilden uzaklaştığında kilitleme sağlıyor. Kapıların kilidi açıldığında, otomobilin sinyal lambaları yanıp sönerken, kapılar kilitlendiğinde ise sesli bir onayla birlikte sinyal lambaları yine yanıp sönüyor. Start/stop düğmesi sayesinde, otomobilin çalıştırılması için sürücünün anahtarını kullanmasına gerek kalmıyor.
 
Artırılmış güvenlik
 
Yeni Duster’daki, güçlendirilmiş şasi dikkat çekiyor. Yeni perde hava yastıkları, yeni koltuk yapısı, arkadan darbede yüksek koruma sağlayan yeni, daha büyük ve daha kalın ön baş destekleri, ön ve arka yan koltuklar için ön gergili emniyet kemerleri ve I-Size özellikli çocuk koltukları için yeni bir isofix bağlantısı, yolcuların korunmasına yardımcı olacak ekipmanlar ile birlikte sunuluyor.
 
Kör nokta uyarı sistemi, hız ayar ve sınırlayıcı, otomatik yanan farlar gibi faydalı sürüş destek sistemleri ise ek güvenlik sağlıyor.
 
Türkiye’nin yükselen markası Dacia
 
Türkiye pazarında Dacia, Ocak – Kasım 2017 döneminde 40 bin 921 satış adedine ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre 0,2 puan artış ile yüzde 5 pazar payına ulaştı. Dacia markası, elde ettiği bu sonuçlarla binek + hafif ticari araç pazarında 6. Marka konumuna yükseldi. Dacia, 2016 yılını 8. Marka olarak tamamlamıştı.
 
Duster, Türkiye’de satışa sunulduğu 2010 yılından bugüne dek 89 bin 485 adet, Ocak – Kasım 2017’de ise 13 bin 818 satış adedi elde etti.  Duster, Türkiye’de Dacia’ya son 5 yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı. Yeni Duster, Türkiye’de Mart 2018’de satışa sunulacak.

duster1-001.jpgduster2-001.jpgduster3-001.jpgduster4.jpg 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim