• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Yeni Discovery KKTC’de görücüye çıktı

Yeni Discovery KKTC’de görücüye çıktı
Jaguar ve Land Rover markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye ile birlikte Kıbrıs’ta da başarıyla sürdüren Borusan Oto, ARCH Concept olarak adlandırılan Jaguar Land Rover showroom ve servis konseptini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşıd

Jaguar ve Land Rover markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye ile birlikte Kıbrıs’ta da başarıyla sürdüren Borusan Oto, 2017 yılı hedefleri doğrultusunda showroom yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Borusan Oto, ARCH Concept olarak adlandırılan Jaguar Land Rover showroom ve servis konseptini, Türkiye’den sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşıdı. 2017 Ocak ayında inşaatına başlanan Jaguar Land Rover showroomu, 2,5 milyon TL yatırımla 4 aylık bir sürede tamamlanarak KKTC’nin en prestijli showroomu oldu. Kıbrıs’ın potansiyeline inandıklarını belirten Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “KKTC premium SUV segmentinin yıllardır tartışmasız lideriyiz. 2016 yılında ilk defa 100 adet satış barajını aştık. KKTC halkının markalarımıza gösterdiği ilgiye karşılık Jaguar Land Rover’ın tüm dünyada geçiş yaptığı, yeni ARCH konseptini burada da hayata geçirdik. ARCH Concept showroom içeri girildiği andan itibaren gerçek lüksün hissedileceği bir tesis. Özel lounge alanı, araç teslim alanı, aksesuar ve butik standlarıyla KKTC’nin en prestijli tesisini açmış olduk” dedi.

Yeni Discovery ilk kez yeni showroomda

Borusan Oto’nun KKTC’de hayata geçirdiği Jaguar Land Rover ARCH Concept Showroom’u açılışı bir ilke de sahne oldu. Baştan aşağıya etkileyici bir tasarımla yenilenen Yeni Discovery, ilk kez KKTC’de lanse edildi. Yeni Discovery, 2.0 litrelik 180 HP ve 240 HP’lik motor seçenekleri ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle satışa sunuldu. İç ve dış tasarımı yeni lüks anlayışını yansıtacak şekilde yenilenen Yeni Discovery’nin üç sıralı “Yedi Tam Boyutlu Koltuğu” araçta gerçek anlamda konfor yaratırken, “Akıllı Koltuk Katlama Teknolojisi” ile ikinci ve üçüncü sıradaki koltukların düzenlenmesini de sağlıyor. Üstelik “In Control Remote” akıllı telefon uygulamasıyla bu düzenleme araç dışındayken de gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, aracın arazi performansı, sürüş koşullarına göre en iyi güç aktarım seçeneklerini kullanan “Terrain Response 2” ve opsiyonel “Derinlik Algılama” özellikli sudan geçme becerisi gibi özellikleri ile Yeni Discovery daha da güçleniyor. In Control Touch Pro 10’’ HD Dokunmatik Ekran ise, Yeni Discovery’nin bağlantı ve eğlence özelliklerini en üst düzeye çıkarıyor.

Uğur Sakarya: KKTC’de satışlar nisan ayında toparladı

KKTC otomobil pazarını da değerlendiren Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya pazardaki daralmaya dikkat çekerek, “Geçen yılın aynı dönemine göre KKTC pazarında aynı Türkiye gibi %8 oranında düşüş yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayında toplam 935 otomobil satışı gerçekleşirken, 2017 yılında 861 adet satış yapıldı. Döviz kurlarında artış ve Kıbrıs Rum Kesimi ile yapılan müzakere sürecinin yarattığı beklenti ve belirsizlik durumu özellikle ilk üç ayda satışları aşağı çekti. Ancak Nisan ayı itibariyle pazardaki negatif seyir biterek satış rakamları artmaya başladı. Borusan Oto Kıbrıs olarak sadece Nisan ayında, ilk 3 ayda sattığımız Jaguar ve Land Rover adedi kadar satış gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ilk defa KKTC’de 100 adedin üzerinde satış yapmıştık, bu yıl yeni Discovery ve 2 litre Range Rover Sport modelimizin de katkısıyla 130 adetlik satış hedefliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim