• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Yeni enstitü ve fakülteler kurulacak

Yeni enstitü ve fakülteler kurulacak
Aksaray Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Ankara Üniversitesinde Hemşirelik Fakültesi, Artvin Çoruh Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi ile bazı üniversitelerde enstitü ve fakülteler kurulacak.

Aksaray Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Ankara Üniversitesinde Hemşirelik Fakültesi, Artvin Çoruh Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi ile bazı üniversitelerde enstitü ve fakülteler kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Aksaray Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Ankara Üniversitesinde Hemşirelik Fakültesi, Artvin Çoruh Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi, Çankırı Karatekin Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Medipol Üniversitesinde Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ile Muş Alpaslan Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulacak.

Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılırken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin adı "Mühendislik Fakültesi" olarak değiştirildi.

Söz konusu kararlar, Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesine göre alındı.

İbn Haldun Üniversitesine yeni enstitüler

Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararıyla Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin ismi "Mühendislik Fakültesi" olarak değiştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Yönetim Bilimleri Enstitüsü, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak da Yönetim Bilimleri Enstitüsü kuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim