• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Yeni Ford Fiesta Red ve Black Türkiye’de satışta

Yeni Ford Fiesta Red ve Black Türkiye’de satışta
Yeni Ford Fiesta Red ve Fiesta Black modelleri 58 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

 


Ford açıklamasına göre, 140 PS’lik güç üreten ödüllü 1.0-litre EcoBoost motor ile donatılmış yeni Fiesta Red ve Fiesta Black modelleri litre başına üretilen güç ile Bugatti Veyron veya Ferrari 458 Speciale gibi süperspor otomobilleri bile geride bırakıyor.

2012, 2013 ve 2014 yıllarında Uluslararası Yılın Motoru ödülüne layık görülen 1.0-litre EcoBoost’un kalibrasyonu revize edilerek daha fazla güç elde edilirken, bu motor ile bundan 10 yıl önce spor Ford Fiesta S’e güç sağlayan 1.6-litre 100 PS motorun litre başına sağladığı gücün iki katı sunuluyor. Bununla birlikte yakıt verimliliği ve karbondioksit emisyonlarını da üçte birden fazla iyileştirerek Fiesta Red ve Black modellerinde 100 kilometrede 4,5 litre yakıt tüketimi ve kilometrede 104 gram karbondioksit salınımı değerlerine ulaşılması sağlanıyor.

Ford 1.0-litre EcoBoost motorunda, turbo besleme, İkiz-bağımsız Değişken Kam Zamanlama (Ti-VCT) ve yüksek basınçlı direkt enjeksiyon teknolojileri kullanıldı. Motorun kompakt, düşük ataletli turbo beslemesi 248 bin devir/dakikaya kadar dönüyor. Motorda aynı zamanda, optimize yakıt-hava oranları için egzoz sıcaklıklarını düşüren entegre bir egzoz manifolduyla donatılmış alüminyum bir silindir başlığı da bulunuyor. Yenilikçi volan ve ön kasnak tasarımı, geleneksel 3 silindirli motor tasarımlarıyla karşılaştırıldığında daha incelikli bir özelliğe sahip.

Motor sürtünmesi, özel olarak kaplanmış pistonlar, alçak gerilimli piston halkaları, düşük sürtünmeli krank keçeleri ve yağda triger kayışı tasarımıyla azaltılıyor. Değişken deplasmanlı yağ pompası, yağlamayı talebe göre ayarlarken yağ basıncını, iyileştirilmiş yakıt verimliliği için optimize ediyor. Türkiye’de, 58 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla pazara sunulan Yeni Fiesta Red ve Black modelleri 0-100 kilometre hızlanmalarını 9 saniyede tamamlıyor ve 201 kilometrelik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Ford Avrupa Benzinli Motorlar Kalibrasyon Müdürü Andrew Fraser, basınç değerlerini artırmak için sadece geliştirilmiş bir silindir kapağı contasının kullanılmasını içeren donanım değişikliğiyle motoru 140 PS’ye ayarlayabildiklerini belirtti. Fraser, “Bu 1.0-litre EcoBoost’un ileri tasarımının bir göstergesidir. 7 santimetre çapındaki pistonlar üzerindeki pik ateşleme basıncı 124 bar ve bu değer 5 tondan fazlasına veya bir içecek kutusu üzerinde duran yetişkin bir Afrika filinin uyguladığı basınca eşit” ifadesini kullandı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim