• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Yeni I-Shift'le kamyonlar, 325 ton yükle kalkabilecek

Yeni I-Shift'le kamyonlar, 325 ton yükle kalkabilecek
Volvo Trucks, I-Shift ailesinin yeni üyesini tanıtıyor: karınca vitesli I-Shift. Otomatik şanzımana eklenen yeni vitesler, zorlu koşullarda ağır yükler taşıyan kamyonlar için mükemmel bir kalkış sağlıyor.

Volvo Trucks’ın yeni versiyon I-Shift’i, iki yeni karınca vitesin eklenebilmesini mümkün kılıyor. Bu da, diğer avantajların yanı sıra kamyonun duruş halinde iken toplam brüt ağırlığı 325 tona kadar olan yükü çekebilmesini sağlıyor.

Volvo Trucks FM ve FMX Ürün Yöneticisi Peter Hardin konuyla ilgili olarak, “Karınca vitesli I-Shift çok yavaş hızlarda veya geri geri giderken aracın hızını düzenleyerek, otomatik şanzımanlı ağır yük kamyonları için tamamen yeni bir alan sunuyor. Böylelikle sürücü yüksek maliyetlere neden olabilen yolda kalma risklerini düşünmeden oldukça ağır yükleri taşıyabiliyor” diyor.

Yeni karınca vitesler ile araç 0.5-2 km/h gibi düşük hızlarda bile hareket edebiliyor. Bu durum, inşaat veya bakım gibi kesin manevralar gerektiren görevler sırasında oldukça avantaj sağlıyor.

Peter Hardin açıklamasında, “Yeni karınca vitesler ile büyük ölçüde iyileştirilmiş sürüş ve kalkış yeteneği, ağır yükler, zorlu coğrafi koşullarda veya kaygan zeminlerde (şantiye alanı, madenler veya ormanlar gibi) çalışırken sürücünün işini oldukça kolaylaştırıyor. Hatta taşınan yük ne kadar ağır, coğrafi koşullar veya zemin ne kadar zorlu olursa, sürücünün karınca vitesli kamyonlardan elde ettiği avantaj da o kadar yüksek oluyor” diye belirtiyor.

Ağır taşıma görevlerini gerçekleştiren nakliye şirketlerinin yanı sıra genel otoyol sürüşünde de karınca vitesler oldukça iyi bir esneklik ve gelişmiş yakıt ekonomisi imkanı sağlıyor.

Peter Hardin, “Karınca vitesli I-Shift, oldukça zorlu koşullarda bile kalkışı mümkün kılıyor. Yüksek hızlarda motor devrini optimize eden uygun arka aks oranı ile birleştiğinde, karınca vitesler otoyolda daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Bu tür hizmetleri gerçekleştiren nakliye şirketleri için bu oldukça önemli bir avantaj” diye özetliyor.

Uygulama alanına bağlı olarak, I-Shift bir veya iki ileri karınca vites ve iki veya sıfır geri karınca vites ile birlikte sunuluyor. Geri karınca vitesler, oldukça yavaş bir hızda geri geri gelmeyi mümkün kılarak, azami kesinlik gerektiren yanaşma manevralarında büyük bir avantaj sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim