• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Yeni iPhone'a çift SIM kart gelebilir

Yeni iPhone'a çift SIM kart gelebilir
Tanıtılmasına kısa bir süre kala yeni iPhone modellerinde çift SIM kart desteği olabileceğini gösteren deliller ortaya çıktı.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone modelleri ile ilgili birçok iddia ve bilgi internete sızmış durumda. Birden fazla telefonu tanıtması beklenen Apple ile ilgili her geçen gün farklı iddialar ortaya atılıyor. Birden fazla iPhone X modelinin geleceği neredeyse kesinleşmişken uygun fiyatlı büyük ekranlı iPhone modelinin de gelmesi bekleniyor.

Halen test aşamasında olan iOS 12'nin Beta kodlarında ortaya çıkan bir bilgi tanıtılacak yeni modellerde çift SIM kart desteğinin olabileceğini gösteriyor. İşletim sisteminde bulunan kodlarda birinci ve ikinci SIM kart durumunu gösteren ifadeler akıllara yeni modellerde çift SIM kart desteği olabileceğini getirdi.

Ancak Beta sürümün halen test aşamasında olduğunu da belirtelim. Bu bilgiler başka bir amaçla kodlara eklenmiş ve yeni modellerde kullanılmayacak bir teknoloji de olabilir. Zira Apple geçtiğimiz yıllarda desteklenen ülkelerde dijital SIM kartı uygulamasına geçmişti. Bu teknolojide telefonda SIM kart bulunmuyor ve bunun yerine operatörü otomatik olarak tanıyan bir teknoloji yer alıyordu.

Hindistan için çift SIM kartlı iPhone modeli gelebilir

Öte yandan Hindistan ya da Çin gibi ülkelerde kullanılacak olan modellerde bu tarz bir özellik bulunabilir. Zira çift SIM kart desteği genelde bu tarz ülkelerde rağbet gören bir özellik. Ülkemizde de çift SIM kart özelliği olan telefonlar bir dönem çok ilgi görmüştü. Şu an eskisi kadar olmasa da çift SIM kartlı telefonlar halen ilgi görüyor ve bir kesim tarafından talep edilen bir özellik.

Ortaya atılan iddiaların gerçekliği konusunda bir bilgi bulunmuyor. Apple her zaman olduğu gibi bu tarz iddialarla ilgili açıklama yapmıyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple'ın eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtması bekleniyor. Bu tanıtım sırasında uygun fiyatlı iPhone X ve iPhone 9 ile iPhone 9 Plus modellerinin duyurulması bekleniyor. Bu yeni modeller arasında çift SIM kartlı modellerin de yer alması mümkün görünüyor. Ancak bu modellerin her ülkede satılmama ihtimali de bulunuyor.  Her zaman olduğu gibi bilgilerin iddia olduğunu hatırlatalım.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim