• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Yeni Sprinter, bin 700 kombinasyonla geliyor

Yeni Sprinter, bin 700 kombinasyonla geliyor
Mercedes-Benz’in üçüncü nesil Sprinter aracının dünya lansmanı Duisburg’da yapıldı. Bin 700 farklı kombinasyona sahip yeni Sprinter, yılın ikinci yarısından itibaren yollarda boy gösterecek.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, hafif ticari araç segmentinde markanın amiral gemisi olan Sprinter’ın üçüncü neslinin lansmanını Almanya’nın Duisburg kentindeki lojistik merkezinde gerçekleştirdi. Üçüncü jenerasyon Sprinter, önden çekişli araç seçeneği, yenilenen kabini, artırılan güvenlik donanımı, geliştirilen sürüş destek sistemleri ve bağlantı hizmetleri gibi özellikleriyle birlikte bin 700’ün üzerinde varyasyon sunuyor. 

Haziran ayı ile birlikte Avrupa’da yola çıkması beklenen yeni Mercedes-Benz Sprinter’ın başlangıç fiyatı ise 20.000 euro olarak belirlenmiş. Yeni serinin eylül ayında da Türkiye pazarına sunulması planlanıyor. Türkiye'de geçtiğimiz yıl 9 binin üzerinde hafif ticari araç satarak ilk iki marka arasında yerini alan Mercedes-Benz Türk, 4 bin 644 adet Sprinter satmıştı. Yeni Sprinter için Türkiye pazarına yönelik ayrıntılar ve hedefler önümüzdeki dönemde netlik kazanacak. Ancak, dünya lansmanında oldukça iddialı bir görüntü sergilenmesi, Türkiye pazarında da önemli hedefler konulacağını gösterdi. Bu arada tam elektrikli Sprinter'ın 2019 yılında tanıtılacağı belirtildi.

"Yeni Sprinter standartları yeniden belirleyecek"

Yeni Sprinter’ın dünya lansmanında konuşan Daimler   AG Yönetim Kurulu Başkanı & Mercedes-Benz   Otomobil  Grubu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, yeni   Sprinter’ın standartları yeniden belirleyeceğini   vurguladı. Yeni Sprinter ile ürün yelpazesini   genişlettiklerini belirten Zetsche, “Gövde türü, sürücü   yapılandırması, kabin tasarımı, gövde uzunluğu, tonaj   ve  yük bölmesi yüksekliği gibi farklı temel   parametrelerin birleştirilmesiyle 1.700’den fazla varyasyonumuz mevcut” diye konuştu. 2017 yılında   Mercedes-Benz olarak toplam 3.2 milyon araç sattıklarını hatırlatan Zetsche, “İlk üretildiği günden bu yana Sprinter araçlarımızda 130 ülkede 3.4 milyonun üzerinde teslimat adedine ulaşmak bizim için gurur verici. Sprinter 4 yıldır üst üste en fazla satış adedine ulaşma başarısı gösteren aracımız” dedi.

"Benzersiz bir modernlik örneği sergiliyor"

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Volker Mornhinweg ise müşterilerin değişen beklentilerini karşılamaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Sprinter araçlarımız satışa sunulduğu günden beri kullanıcısına sunduğu hem fonksiyonellik, çok yönlülük, sağlamlık özellikleri ile hem de güvenlik donanımları ile taşımacılıkta fark yarattı. Yenilediğimiz Sprinter araçlarımız da sunduğu bu temel özellikleri aynen korumaya devam ediyor. Hatta kapsamlı teknolojik çözümleri ve üstün fonksiyonları ile benzersiz bir modernlik örneği sergiliyor. Sahip olduğu özelliklerle Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter, tüm endüstri sektörü için çok başarılı bir ticari çözüm haline geliyor.”

İki yeni şanzıman tipiyle 'önden çekiş' seçeneği geldi

Mercedes-Benz yeni Sprinter'da önden çekişli araç seçeneği de sunuyor. Bu sayede arkadan itişli araçlara göre yük taşıma kapasitesi 50 kg artmış olacak. Ayrıca araçtaki 80 mm daha alçak olan yükleme eşiği de ticari kullanımda yüklemeyi önemli oranda kolaylaştıracak. Önden çekişli araçlarda iki yeni şanzıman tipi dikkat çekti. 9 kademeli tork konvertörlü otomatik şanzıman, ticari araç pazarında önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor.

Güvenlik ve sürüş destek donanımı zenginleşti

Güvenlik donanımıyla da iddialı bir hüviyet kazanan yeni Sprinter’da, mesafe takip sistemi “DISTRONIC, Aktif Fren Asistanı, Aktif Şerit Takip Asistanı” ve yorgunluk uyarısı “ATTENTION ASSIST” gibi elektronik asistanlar sürüş güvenliğinde yardımcı olacak. Yanı sıra kendi kendini temizleyebilen ve görüntüyü iç dikiz aynasına aktaran geri görüş kamerası, 360 derece görüş açısına sahip modern bir park yardımcısı veya silme işlemi esnasında da maksimum görüş alanı sunan entegre Wet Wiper System özelliğine sahip yağmur sensörleri de yeni nesil Sprinter ile birlikte yeni sürüş destek sistemlerinden biri olarak sunuluyor.

Kaynak: Ferhat POLAT / DÜNYA 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim