• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Yeni Volvo XC60 en güvenli otomobillerden biri olacak

Yeni Volvo XC60 en güvenli otomobillerden biri olacak
Lüks araç üreticisi Volvo, 9 yıl aradan sonra yenilediği XC60’ın Türkiye'de ön siparişlerini birkaç hafta içinde toplamaya başlayacak. Yaklaşık 350 bin TL fiyatla satışa çıkan yeni XC60'lar ekim ayında teslim edilecek.

İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, SUV araçlarından XC60 modelini yaklaşık 9 yıl aradan sonra güncelledi. Volvo’nun yeni dönem dönüşüm planının en önemli temsilcisi olarak öne çıkan XC60, güncel donanım ve tasarıma kavuştu. Araç yeni teknolojilerle donatılırken, tasarımda sadelik dikkat çekiyor.

Volvo, amiral gemilerinden yeni XC60'ın global medya test sürüşürü İspanya'nın Barselona şehrinde gerçekleşti. Barselona’da yeni modelleri hakkında bilgi veren Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, daha sportif ve dinamik bir sürüş hissi sunan yeni XC60'ın tamamen yeni teknolojilerle donatıldığını belirterek, "Yeni XC60, bugüne kadar üretilmiş en güvenli otomobillerden biri olacak" dedi.

4 farklı motor seçeneği

Son teknolojilerle donatılmış yeni XC60'ın birkaç hafta içerisinde ön siparişlerini almaya başlayacaklarını belirten Sözen, teslimatların ekim ayı itibariyle yapılacağını söyledi. Henüz net fiyatların belirlenmediğini ve çalışmaların devam ettiğini aktaran Sözen, "Rekabetçi fiyatlarla pazarda yer alacağız. Aracımızın segmentinde rakiplerimiz 340 - 360 bin TL seviyesinde. Bizim de fiyatımız bu seviyelerde olacak" diye konuştu.

Yeni XC60'ın rakipleri arasında en kuvvetli güvenlik sistemini sunduğunu ileten Sözen, araçların 2 dizel 2 benzinli 4 farklı motor seçeneğiyle satışta olacağını aktardı. Sözen, "Bu yıl Türkiye'ye gelecek olan XC60'ların hemen hepsi 190 hp güce sahip D4 AWD otomatik motor olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren 320 hp güç ve 400 Nm çekişe üreten T6 AWD otomatik, 254 hp güç üreten T5 AWD otomatik ve 235 hp güç üreten D5 AWD otomatik motor seçeneklerini de müşterilerimizle buluşturacağız" dedi.

400 adetlik satış hedefleniyor

Geçtiğimiz yıl 800 adet sattıkları XC60'ın yenisinden bu sene 400 adet satmayı hedefl ediklerini açıklayan Sözen, lüks segmentindeki daralmaya karşın 2016'da elde ettikleri satış adetlerini yeni modellerin desteği ile geçeceklerini söyledi. Sözen, yılın ilk 4 aylık diliminde genel pazarda yüzde 10 olan daralmanın lüks sınıfta yüzde 30'a yaklaştığını aktardı. Buna karşın 4 aylık dilimde 800 adet satış yaptıklarının altını çizen Sözen, 2016'da 4200 olan rakamın bu sene sonunda 4300 seviyesine çıkacaklarını vurgadı.

16 bayi 27 şube

Türkiye'deki yapılanmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, şu anda 16 bayinin 27 şubesinde müşterileri ile buluştuklarını söyledi. Bunlardan 10 tanesinin İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere 3 büyük şehirde yer aldığını ileten Sözen, bu yıl biri Trabzon, diğeri Erzurum'da iki yeni showroom daha açtıklarını aktardı.

Mardin, Malatya ve Elazık başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde yeni bayilik talepleri aldıklarını ifade eden Sözen, 2-3 yıl içerisinde yeni bir bayilik vermeyi düşünmediklerini söyledi.

Yeni sadakat programı devreye alınıyor

Volvo, yeni model, tasarım ve teknolojik yenilikler kadar satış sonrası müşteri memnuniyeti konusunda da atılımlar yapıyor. Bu çerçevede yeni sadakat programı hazırlayan Volvo Cars, geliştirdiği mobil uygulama sayesinde müşterileri ile sürekli dirsek teması halinde olacak.

Volvo Car Prime adı taşıyan mobil uygulama, akıllı telefonlara indirilebiliyor ve Volvo kullanıcıları kendilerine sunulan ayrıcalıklara Volvo Car Prime uygulaması ile cep telefonlarından çok rahat bir şekilde ulaşılabiliyor. Volvo Car Prime uygulaması ile birlikte kullanıcılar bakımlarda yüzde 10, aşınma parçalarında yüzde 15 indirim, 1 yıl boyunca Volvo Car Asistans vasıtası ile yol yardımı ve çekici hizmeti gibi birçok farklı ayrıcalıklardan faydalanabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim