• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Zirve Üniversitesi öğretime devam ediyor

Zirve Üniversitesi öğretime devam ediyor
Geçen yıl 450 öğrenciyle öğretim hayatına başlayan Zirve Üniversitesi, ikinci yılında ise 20 ülkeden 95 yabancı ve Türkiye'den de 72 ilden öğrenci kabul etme başarısını gösterdi.

Zirve Üniversitesi öğretime devam ediyor

Geçen yıl 450 öğrenciyle öğretim hayatına başlayan Zirve Üniversitesi, ikinci yılında ise 20 ülkeden 95 yabancı ve Türkiye'den de 72 ilden öğrenci kabul etme başarısını gösterdi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, 2009 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve mühendislik fakülteleriyle öğretim hayatına başladıklarını belirterek, "Bu yıl ise üniversitemizde Güneydoğu'nun ilk hukuk fakültesi olmak üzere mimarlık, iletişim ve gemicilik bölümleri ile bin 200 öğrenciye ulaştık. Hem Ortadoğu'nun hem de Gaziantep'in ihtiyacının karşılayacak şekilde öğrenim hayatına devam ediyoruz. Üniversitemizde hukuk fakültesi açılması ve gemicilikle ilgili bölümlerin faaliyete geçmesi üniversitemize karşı bir talep oluşturdu. Kurulduğu günden beri büyük bir kabul gören ve her zaman öğrencilerine 5 temel özellikle kazandırmayı hedefleyen Zirve Üniversitesi, çok iyi bir akademik altyapıyla bu yıl da öğretime devam ediyor" dedi.

Akademik altyapının yanında Gaziantep sanayisiyle entegre bir biçimde öğrencilerine 2 dönem ders bir dönem staj imkanı ve iyi bir İngilizce altyapısı sunduklarını ifade eden Prof. Dr.Adnan Kısa, "Böylece hem öğrencilerimizin kendilerini iyi bir şekilde ifade etmelerini hem de yazabilecek konumda İngilizce öğretiyoruz. Üniversitemizi kazanan öğrencilerin hepsine dizüstü bilgisayar hediye ederek öğrencilerimizi teknolojik olarak bilgisayar kullanmaya alıştırıyoruz. Bunun yanında da sahip olduğumuz laboratuarlarda öğrencilerimizi pratiğe yöneltme imkanımız bulunmaktadır" diye konuştu.

Prof. Dr. Kısa, ek kontenjan döneminde bulunduklarını hatırlatarak, öğrenci ve velilere şu uyarılarda bulundu:

"Tercih dönemi zor bir süreç. Hem vakıf hem de devlet üniversitelerinde kontenjan boşluğu meydana geldi. Ben öncelikle şunu tavsiye ediyorum; istemedikleri bölümleri yazmasınlar. Revaçta olan, istihdam garantisi olan bölümleri yazsınlar. Örneğin mimarlık, iletişim ve gemicilikle ilgili bölümler gibi. Gemicilikle ilgili bölümlere baktığımızda Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu görüyoruz. Deniz adamı yetiştirme konusunda dünyada 5. sıradayız. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ile Akdeniz coğrafyasında bu misyonu biz yürütüyoruz. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ile Gemi Makinaları Mühendisliği bölümlerine ile bu yıl öğrencilerimizi alarak yolumuza devam ediyoruz. 3 bin 600 dolar ile 13 bin dolar arasında bir maaş düşünüldüğünde gemicilikle ilgili bölümlerin öncelikle düşünülmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer bizden bilgi almak isteyen öğrenciler ve veliler olursa çok rahat bir şekilde telefonlarımıza ulaşabilirler. Aynı şekilde web sitemizi de ziyaret ederek he türlü bilgiye sahip olabilirler."

Zirve Üniversitesi'nin kazanan öğrencilere çok iyi burs imkanı tanındığına dikkat çeken Prof. Dr. Adnan Kısa, "Bu burs imkanından hem bu yıl kazananlar hem de ikinci sınıfa geçenler yararlanıyor. İkinci yılımız olmasına rağmen 20 ülkeden 95 yabancı öğrenci üniversitemizi tercih etti. Bu da yapmış olduğumuz eğitimin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kısa, Türkiye'de ilk defa bir vakıf üniversitesi ile devlet üniversitesinin ortak olarak doktora programı açtığı müjdesini de vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zirve Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi, İşletme Yönetimi konusunda ortak doktora programı açtı. Bu da hem ülkemize örnek olurken hem de Ortadoğu ve bölgemizden lisansüstü eğitim almak isteyenleri üniversitemize katma açısından büyük bir başarıdır. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca, Türkiye'de ilk defa bir üniversite ile bir sivil toplum kuruluşu, Sağlık-Sen masaya oturarak kendi üyelerinin ihtiyacına yönelik bir yüksek lisans programı açtı. Biz 7 Ekim 2010 tarihinde Ankara'da imzaladığımız bir protokolle uzaktan eğitimle, sağlık kurumları işletmeciliği yüksek lisans programını bu alanda ihtiyacı olan herkese açmış bulunmaktayız. Hem Ortadoğu'dan gelen öğrencilerimiz hem de ülkemizin 72 ilinden gelen öğrencilerimizle biz kampüs ortamında tüm öğrencilerin ihtiyaç duymuş olduğu hem fiziki altyapıyı hem de sosyal, kültürel ve sportif altyapımızla öğrencilerimize hizmet veriyoruz." Prof. Dr. Kısa, Zirve Üniversitesi'nin sanal ortamda dünyada en çok hayranı olan beşinci üniversite olarak seçildiğini de sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim