• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ankara şoför esnafı toplu cezaya tepkili

Ankara şoför esnafı toplu cezaya tepkili
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, geçmiş dönemlere ilişkin trafik cezalarının toplu bir şekilde gönderilmesinin şoför esnafına zarar verdiğini savundu.

 

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, geçmiş dönemlere ilişkin trafik cezalarının toplu bir şekilde gönderilmesinin şoför esnafına zarar verdiğini savundu.
 
Son iki 2 yıla ilişkin trafik cezalarının toplu şekilde gönderilmeye başlandığını ifade eden Yiğiner, bu durumun taksi, minibüs, özel halk otobüsü ve servis aracı esnaflarını mağdur ettiğini söyledi.
 
Çoğu esnafın kendine verilen trafik cezasından bilgisi olmadığını kaydeden Yiğiner, "Zaten ağır vergi yükü ve yüksek sigorta primleri altında ezilen esnafın bu çok sayıdaki yüksek tutarlı cezaları ödeme imkanı yok. Tek amacı zor şartlar altında evine ekmek parası götürmek olan esnafımızın bu cezaları hak etmediğini düşünüyoruz. Bu cezaların tamamıyla affedilmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
Cezaların toplu gönderilmesi sonucunda bazı esnaflara bir anda 100'den fazla cezanın geldiğini ve bunların içinde haksız kesilen cezaların da bulunduğunu savunan Yiğiner, şöyle devam etti:
"Bizim derdimiz suçun işlenmesini engellemek. Şoför hızlı giderse yazarsın cezayı ama müşterinin istediği fişi hazırlarken 'bekleme yaptın' diye ceza yazılıyor. Bana göre böyle haksız uygulamalar var. Bunların çözülmesi gerekiyor. Bizim esnafımız bunu ödeyemez. Bu adamın tek amacı evine ekmek parası götürmek. Bayram arefesinde 10 bin, 12 bin lira ceza gelen insanlar var. Bu paranın kazanılma şansı hiç yok."
 
"Arkadan ceza yazılmasın"
 
Esnafın trafik cezaları nedeniyle büyük tedirginlik içinde olduğunu belirten Yiğiner, "Yavaş gittin, yolcu indirdin, yolcu aldın diye esnafımız ceza yiyor. Bu cezalar tek tek ve zamanında gelse sürücü neden ceza yediğini bilir. Böylelikle cezada caydırıcılık olur. Plakaya arkadan ceza yazıldığında, gerçekten ihlal edilen kural hataları var ise, muhatabın neyin hatalı olup olmadığını bilmesi de mümkün olmamaktadır. Sonuç olarak, çok büyük tutarlı bu toplu cezaların tamamıyla affedilmesini ve arkadan plakaya ceza yazılması uygulamasına son verilmesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yetkililerin birikmiş trafik cezalarına yönelik bir çözüm bulması gerektiğine, sorunun çözüme kavuşmaması halinde ise eylem yapabileceklerine işaret eden Yiğiner, "Dün arkadaşlarımız lokal olarak kendi aralarında toplanarak eylem yaptı. Eğer şayet biz eylem yaparsak bu 10 binlerce olur" dedi.
 
Yiğiner'in açıklamasına çok sayıda taksi şoförü de destek verdi.
 
Bu arada bir vatandaş, aldığı trafik ceza makbuzlarını tepki olarak trafik polisinin önüne fırlattı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim