• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Arkas Spor bir ilke daha imza attı

Arkas Spor bir ilke daha imza attı
2-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 3-2 mağlup eden Arkas Spor, altın sette de rakibini yenerek, dörtlü finale kalma başarısı gösterdi.

Arkas Spor bir ilke daha imza attı

Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde dörtlü finale kalmayı başaran ilk Türk takımı olan Arkas Spor'un başarılı antrenörü Glenn Hoag, Fransa'dan Paris Volley ve Slovenya'dan ACH Volley Bled takımlarının ardından mavi-beyazlı takımla 3. kez bu başarıyı yakaladı.

Son dönemde Avrupa kupalarında başarılarıyla Türk voleybolunun öncü takımlarından olan Arkas Spor, ikinci kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6'lı play-off turu rövanş maçında Rusya'dan Lokomotiv'i konuk etti. Müsabakada 2-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 3-2 mağlup eden Arkas Spor, altın sette de rakibini yenerek, dörtlü finale kalma başarısı gösterdi.

Başarılarına bir ilki daha ekleyen mavi-beyazlı ekibin Kanadalı antrenörü Glenn Hoag da üçüncü kez Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde mücadele etmeye hak kazandı.

Daha önce 2001'de Fransa'dan Paris Volley ile bu heyecanı yaşayan Hoag, 2009'da da Sloven ekibi ACH Volley Bled ile dörtlü finalde yer aldı.

-Başarıda herkesin emeği var-

Hoag, Fransız ve Sloven ekiplerinin ardından üçüncü kez dörtlü finale kalma başarısı gösterdiği için çok mutlu olduğunu, Rus rakipleri karşısında 2-0 geriye düşmelerine rağmen maçı altın sete taşıyarak, dörtlü finale kaldıklarını söyledi.

Bu zaferde taraftarın çok büyük katkısının olduğunu kaydeden Hoag, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Rakibimiz çok iyiydi, hemen hemen hiç hata yapmadılar. 2-0 önde olan bir takım için üçüncü set çok zordur. Biz onu atlattık ve inanmaya başladık. Rakibimiz de yoruldu. Maça çok iyi odaklandık ve herkes görevini en iyi şekilde yaptı. Adım adım 5. sete gittik. Rakibimizin istememesine rağmen altın sete gittik. Biz de enerjimizi taraftardan aldık. Bu başarı kulüpteki tüm insanların ortaya koyduğu eforun, yönetimin bakış açısı, oyuncuların kendini adamaları sonucunda geldi. Ben de antrenör olarak en iyisini yansıtmaya çalıştım. Bu Türkiye için tarihe geçti artık. Bunu unuttuk, bu kitaplara yazıldı, artık bununla değil önümüzdeki maçlarla ilgilenmemiz lazım. Kulüp için gerçekten çok mutluyum. Bu başarı sadece sahada oynayanların değil, idman yapan 16 oyuncunun başarısı. Terini döken her oyuncunun hakkı var bunda.''

-Dörtlü final-

Hoag, voleybolda ''anı oynamanın'' önemine vurgu yaparak, ''Sayı için oynayalım, ona odaklanalım sayıyı alalım düşüncem var. Polonya'da da öyle yapacağız. Bundan sonrası bize bağlı. Gidip orada Türk voleybolu hangi noktada bunu ispat edeceğiz'' diye konuştu.

-Arkas Spor'un yolculuğu-

Bu yıl mücadele ettiği (A) Grubu'nda sadece deplasmanda Noliko'ya mağlup olan ve grubu lider tamamlayan Arkas Spor, 12'li play-off turunda Polonya'dan Zaksa'yı, 6'lı play-off turunda da Rusya'dan Lokomotiv'i saf dışı bırakarak Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde dörtlü finale yükselen ilk Türk takımı oldu.

Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanan dörtlü final maçları sonunda 2009'da GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı müzesine götürerek, Türk voleyboluna önemli bir başarı getiren Arkas Spor, aynı salonda yine önemli bir sonuç aldı.

Setlerde 2-0 geriye düştüğü maçta Rusya'dan Lokomotiv'i 3-2 mağlup eden Arkas Spor, maçın ardından oynanan altın sette de üstünlüğü rakibine bırakmadı ve 17-18 Mart tarihlerinde Polonya'nın Lodz kentinde oynanacak dörtlü finalde oynama hakkını kazandı.

-İzmir'de bu sezon yenilmedi-

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı 10 maçta 2 mağlubiyet alan Arkas Spor, İzmir'de oynadığı 5 maçı da kazandı.

Avrupa kupalarında şimdiye kadar 49 maçta 34 galibiyet ve 15 mağlubiyet alan Arkas Spor, Avrupa'daki 50. karşılaşmasını dörtlü finalde ev sahibi Polonya'dan PGE Skra takımına karşı oynayacak.

-Sayı kralı Agamez-

Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 10 maçta forma giyen Agamez, toplamda 216, maç başına 5,84 sayı ortalamasıyla bu alandaki istatistiklerde ilk sırada yer aldı.

Agamez'in blok ortalamasında 11. olduğu istatistiklerde mavi-beyazlı ekibin genç oyucusu Burutay Subaşı doğrudan sayı elde edilen servis atışlarında kendisine 2. sırada yer buldu.

-Arkas Spor'un altın setleri-

Şampiyonlar Ligi'nde altın set sonucunda Rusya'dan Lokomotiv'i saf dışı bırakan Arkas Spor, 2006-2007 sezonunda Avrupa Top Teams Kupası çeyrek finalinde İtalya'nın Cimone Modena takımına altın set sonucunda elenmişti.

Mavi-beyazlı ekip, 2008-2009'da müzesine götürdüğü GM Capital Avrupa Challenge Kupası'nda çeyrek finalde Fransa'dan Tourcoing, geçen yıl da aynı kupada Rusya'dan Fakel ile Avusturya'dan Posojilncia Aich/Dob takımlarını altın set sonucunda saf dışı bırakmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim