• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Avea ve TTNET'ten yeni nesil ödeme

Avea ve TTNET'ten yeni nesil ödeme
Avea ve TTNET, mobil cihazlarla gerçekleştirilen ödemelerde operatör, banka ve cihaz bağımsız alt yapılarını, yeni hizmetleri Mobilexpress ile geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

 

Avea ve TTNET, mobil cihazlarla gerçekleştirilen ödemelerde operatör, banka ve cihaz bağımsız alt yapılarını, yeni hizmetleri Mobilexpress ile geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. 
 
Türkiye’nin öncü telekomünikasyon markaları TTNET ve Avea, gerçekleştirdikleri işbirliğiyle yine bir ‘ilk’e imza attı. ‘Yeni Nesil Ödeme Sistemi’ TTNET ve Avea Mobilexpress ile TTNET ve Avea aboneleri, kendilerine sunulan ürün ve hizmetlerin ödemelerini artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekler. 
 
Diğer tüm operatörlerin kullanıcılarına da açık olan TTNET ve Avea Mobilexpress, bu özelliğiyle, e-ticarette de yeni bir güvenli ve kolay ödeme sistemi olarak kullanılacak.
 
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ve Avea CEO’su Erkan Akdemir TTNET ve Avea Mobilexpress’in kullanıma sunulmasıyla ilgili birlikte açıklamalarda bulundular.
 
Abdullah Orkun Kaya: “TTNET ve Avea Mobilexpress platformu ile ödeme servislerimize bir yenisini daha ekledik.”
 
Yeni Bir Müşteri Evreni: “TTNET 360” vizyonu doğrultusunda dijital ekosistemi geliştirmeye yönelik çalışmalarını, yeni çözümler ve hizmetler ekleyerek, yoğun bir şekilde sürdürdüklerini  belirten TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya,  yeni hizmete sunulan TTNET ve Avea Mobilexpress ödeme servisiyle ilgili şu  açıklamayı yaptı: “Ağustos ayında, TTNET Ödeme servisimizi müşterilerimizin hizmetine sunduk. TTNET Ödeme servisimiz ile TTNET’liler internet üzerinden yaptıkları alışverişlerin karşılığını TTNET faturalarına yansıtabiliyor, internetten aldıkları tüm hizmetlerin ödemelerini tek bir fatura ile gerçekleştirebilmenin ve güvenli alışverişin keyfini yaşıyorlar. Avea ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle ödeme sistemleri alanındaki ikinci servisimizi hizmete sunuyoruz. TTNET Ödeme servisinden sonra TTNET ve Avea Mobilexpress platformu ile ödeme servislerimize bir yenisini daha eklemiş olduk.  TTNET’liler bu hizmetimizle, TTNET faturalarını tek bir mesaj atarak ödeyebilecek ya da TTNET internet sitesinden ve Online İşlem Merkezi’nden hızlı ve güvenli bir şekilde ödemelerini yapabilecek. Anlaşmalı e-ticaret firmalarının internet sitelerinden alışveriş yaptıklarında, sadece cep telefonu numaralarını girerek ödemelerini hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirebilecek.” 
 
Ödeme servisleri  alanında, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak  çalışmalarına  devam edeceklerini belirten Kaya, ”Tivibu için geliştirdiğimiz TV alışverişi uygulamamızı da çok yakında hizmete sunacağız. Dijital inovasyona dayalı çözümlerin ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynadığına inanıyoruz.  İş ortaklarımız ve girişimcilerle birlikte çalışarak ülkemizi yeni  dijital çözümler ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Akdemir: “TTNET ve Avea Mobilexpress ile pratik ve güvenli bir ödeme döneminin kapılarını aralıyoruz”
 
TTNET ve Avea Mobilexpress’in banka, operatör ve cihaz bağımsız altyapısını geniş kitlelere ulaştırırken; sunulan özel avantajlarla da müşterilerine farklılık yaratmayı hedeflediklerini belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir; ”Teknolojiyle birlikte mobilleşen yaşamlarımızda tüm işlerimizi en pratik ve en hızlı şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü, günümüzde en değerli hazine zaman. Dolayısıyla, internet kullanıcıları, alışveriş, ödeme gibi ihtiyaçları için online işlemleri tercih ediyor. Giderek ciddi bir büyüme gerçekleştirdiği gözlenen e-ticaretteyse en önemli konulardan biri yapılan ödeme işlemlerinin güvenilirliği. Bu kadar çok işlemin yapıldığı bir ortamda, ödemeler konusunda çok güvenilir bir platformun varlığının, mobil kullanıcıların hayatını en çok kolaylaştıracak çözümlerin başında geliyor” dedi.
 
Akdemir açıkmasına şöyle devam etti: “Bu kapsamda, TTNET ve Avea olarak kullanıcılara sunduğumuz yeni hizmetimiz Mobilexpress ile internetten alışveriş ve ödeme işlemlerinde; artık çok daha hızlı, kolay ve ‘güvenli’ bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Kullanıcıların ödemelerini de yapabilecekleri bu platform sayesinde hem zamandan  hem ulaşımdan tasarruf sağlanacak” dedi. 
 
“Avea olarak, hayatı kolaylaştıran tekliflerdeki  öncü rolümüzü;mobil ödeme sistemlerinde de sürdürüyoruz” 
 
Avea’nın kuruluşundan bu yana her türlü proje ve çalışmada ilk hedeflerinin daima müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmak olduğuna da dikkat çeken Akdemir; “İşbirliklerimizde ve geliştirdiğimiz her türlü uygulama ve projede en temel amacımız her zaman müşterilerimize sağlayacağımız kolaylık olmuştur. Özellikle Avea’daki akıllı cihaz penetrasyonunun artmasıyla, müşterilerimizdeki kullanım alanlarının çeşitlendiğini gözlemliyor ve tüm ihtiyaçlarına yönelik hizmetler geliştiriyoruz. Bu noktadan hareketle, NFC ve mobil ödeme sistemlerinde Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdik. 2010 yılında hayata geçirdiğimiz Avea Mobil Ödeme servisimiz 2.000’i aşkın üye işyerinde geçerli olup, şu ana kadar 2 milyonu aşkın müşterimiz tarafından kullanıldı. Önümüzdeki dönemde de sunduğumuz servisin kapsamını büyütmeyi ve daha fazla müşterimize ulaşmayı hedefliyoruz.” 
 
Fatura ödemeleri de, kontör yüklemeleri de SMS ile yapılabilecek
 
Türkiye’de bir ilk olarak TTNET ve Avea tarafından sağlanan bu yenilikçi teknolojiyle, Avea ve TTNET abonelerine farklı kolaylıklar sunuluyor. Avea ve TTNET aboneleri fatura ödemeleri ya da TL yüklemelerini gerçekleştirmek istediklerinde; işlemlerini bu yeni sistem sayesinde sadece SMS ile tamamlayabiliyorlar. 
 
TTNET aboneleri, cep telefonlarından TTNET boşluk 10 haneli abone hesap numaralarını; Avea aboneleri ise AVEAFATURA yazıp 3570’e göndererek, faturalarını sadece saniyeler içinde cep telefonlarını kullanarak ödeyebilme konforunu yaşıyorlar. 
 
Aboneler aynı zamanda Online İşlem Merkez’lerinde de fatura öderken TTNET ve Avea Mobilexpress ile hızlı ve güvenli bir şekilde işlemlerini tamamlayabilme olanağına da kavuşuyorlar.
 
TTNET ve Avea Mobilexpress, Avea’nın faturasız hat sahiplerine de bir ayrıcalık sunuyor. Faturasız hat sahibi Avea aboneleri yine cep telefonlarından yüklemek istedikleri TL miktarının kodunu (Örnek: Avea10, Avea15 veya Avea20) yazarak 3570’e gönderecekleri SMS ile her an, her yerde hatlarına TL yükleyebilme ayrıcalığına sahip olacaklar. 
 
TTNET ve Avea Mobilexpress, tüm bu özellikleri bir arada sunabilmesiyle Türkiye ve dünyanın öncü sistemlerinden biri olma özelliğini taşıyor.
 
TTNET ve Avea Mobilexpress, aynı zamanda e-ticaret sitelerinde de kolay ve güvenli ödemenin en yenilikçi yolu olarak da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sistemin işbirliği içerisinde olduğu e-ticaret siteleri ve markalardan alışveriş yapan kullanıcılara özel avantajlar sunulurken; aynı zamanda çok daha pratik ve güvenli bir alışveriş fırsatı da sağlanıyor. Sistem kullanıcılarına aynı zamanda ekranda çıkan QR kodunun Mobilexpress iPhone uygulaması ile okutularak, hiçbir bilgi paylaşmadan sadece cep telefonu üzerinden güvenli bir ödeme yapma imkanını da sunuyor.  
 
Operatör, banka ve cihaz  bağımsız bir teknolojiyle sunulan yepyeni bir ödeme sistemi
 
Operatör, banka ve cihaz bağımsız olan TTNET ve Avea Mobilexpress, bu özellikleriyle diğer tüm kullanıcıların sistemi kullanabilmelerine olanak sağlıyor. Cep telefonu ve bir kredi kartına sahip herkes TTNET ve Avea Mobilexpress’te saniyeler içinde ve hiçbir ücret ödemeden oluşturacakları hesaplarla sistemden faydalanmaya başlayabiliyor.
 
Kişisel ve ödeme bilgilerini sisteme bir kez ekleyen kullanıcılar, bilgilerini tekrar paylaşmaya gerek kalmadan, sadece cep telefonlarıyla ödeme yapabilmenin rahatlık ve özgürlüğünü yaşıyorlar. 
 
Kullanıcılar TTNET ve Avea Mobilexpress’e www.mobilexpress.com.tr adresinden, anlaşmalı üye işyerlerindeki ödeme sayfalarından; iPhone uygulaması üzerinden veya Müşteri Hizmetleri’ni arayarak üye olabiliyorlar. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim