• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Bakan Fikri Işık Yalova Gemi İhtisas OSB için müjdeyi verdi!

Bakan Fikri Işık Yalova Gemi İhtisas OSB için müjdeyi verdi!
Bakan Fikri Işık, bu yıl 79 OSB projesinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını, daha önceden başlatılan projelerin sürdürüleceğini açıkladı. Sürdürülecek projeler arasında Yalova Gemi İhtisas OSB de yer alıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl 79 organize sanayi bölgesi (OSB) projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, "OSB'lere yönelik projelerden 8'i bu yıl tamamlanacak, 62 projede öngörülen işlerin yapımına devam edilecek, 9 projeye ise bu yıldan itibaren kaynak sağlanacak. Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacak" dedi.

Bakan Işık, sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kaynakları rasyonel kullanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan OSB'lerin bu yıl da destekleneceğini söyledi.

Işık, OSB'lere yönelik projelerin arıtma, hizmet binası, yol kaplama, enerji nakil hattı, kamulaştırma gibi çalışmaları kapsadığını ve bu yıl 79 OSB projesinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını ifade etti. Bu kapsamda, OSB'lere yönelik önceki yıllarda başlatılan projelerden 8'inin tamamlanacağını anlatan Işık, söz konusu projelerin tamamlanması için bu yıl 28 milyon 930 bin lira kaynak ayrıldığını bildirdi. Işık, bu OSB'lerin 2'sinin Bolu'da, diğerlerinin Trabzon, Rize, Sinop, Kahramanmaraş, Iğdır ve Adıyaman'da bulunduğunu kaydetti.

Bakan Işık, ödenek ayrılan OSB projelerinden 62'sinde ise önceden başlatılan çalışmaların bu yıl da devam ettirileceğini dile getirdi. Bu projelerin 2017, 2018 ve 2019 yıllarında tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Işık, söz konusu projeler için bu yıl 45 milyon 920 bin lira ödenek kullanılacağını söyledi. Işık, projelerin sürdürüleceği OSB'ler arasında Ankara Dökümcüler İhtisas OSB, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas OSB, Diyarbakır OSB, İzmir Menemen Plastik İhtisas OSB, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB, Kilis OSB, Malatya Akçadağ Mermer İhtisas OSB, Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makinaları İhtisas OSB, Şanlıurfa OSB, Şırnak Cizre OSB ve Yalova Gemi İhtisas OSB'nin yer aldığını bildirdi.

Bu yıl en fazla ödenek ayrılan projenin, Gaziantep OSB 5. kısıma yönelik işler oluşturduğunu ifade eden Işık, proje kapsamındaki işlerin yapılması için 9 milyon lira kaynak sağlanacağını belirtti.

15 bin kişiye iş kapısı 

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin, uzay, havacılık gibi yüksek katma değerli sektörlerde 15 bin istihdam ve 5 milyar dolar ciro hedeflerine ulaşması bekleniyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneği tarafından yürütülen çalışmalar için Ankara Kazan'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ yerleşkesinin yanında ve Ankara-İstanbul Otoyolu'nun kenarındaki yaklaşık 730 hektarlık alan seçildi. Bölgenin içerisinde 400 hektar sanayi alanı, 100 hektar yeşil alan,100 hektar teknoloji geliştirme merkezi ve 130 hektar yol, eğitim, idari ve sosyal tesis alanının yer alması planlanıyor.

osb_1.jpggesport_3-002.jpggesport_2-002.jpggesport_44-002.jpggesport_5-001-001.jpggesport_6-001-001.jpggesport_7-001-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim