• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Işık, Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezini ziyaret etti

Bakan Işık, Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezini ziyaret etti
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Anadolu Isuzu’nun yeni Ar-Ge Merkezini ziyaret etti.

Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezinde gördüklerinden çok etkilendiğini belirten Bakan Işık, “Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi, ülkemizin ve otomotiv sektörümüzün uluslararası rekabet gücünü artırmada önemli katkı sağlayacak, gurur duyacağımız bir teknoloji üssü olmuş” dedi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Vehbi Yazıcı, Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Kamil Eser, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ve Anadolu Isuzu Ar-Ge Direktörü Arif Özer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Bakan Işık, Ar-Ge Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi alırken, tasarım çalışmalarını ve testleri yerinde inceledi.

Anadolu Isuzu’nun, Ar-Ge’ye verdiği önemle otomotiv sektöründe yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli bir aktör haline geldiği, ihraç edilen otobüslerin tamamının Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge Merkezinde geliştirildiği ve Şekerpınar fabrikasında üretildiği bilgisi verilen Bakan Işık, Ar-Ge ve teknolojiye yapılan yatırımları çok önemsediklerini ifade etti.

Yeni yatırımlarla yetkinliği artırılan ve üretim tesisleri içinde bağımsız bir binaya taşınan yeni Ar-Ge Merkezindeki çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Bakan Işık, araştırma ve geliştirme çalışmalarının ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet olarak işbaşına geldiğimizden bu yana Ar-Ge çalışmalarını devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek desteklemeye özen gösterdik. Ar-Ge reform paketi ile pek çok yeniliklere imza attık. Firmalara önemli teşvikler sağladık. Bu teşviklerin de etkisiyle ülkemizdeki Ar-Ge Merkezlerinin sayısı hızla artıyor. Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezleri arasında yer alan Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi de ülkemizin gurur duyacağı bir teknoloji üssü olmuş. Burada gördüklerim son derece etkileyici. Otomotiv sektörümüzün ve ülkemizin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına önemli katkı sağlayacağına inandığım Ar-Ge Merkezinin kurulmasında ve bu noktaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim