• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Brisa 9 aylık karını yüzde 105 arttırdı

Brisa 9 aylık karını yüzde 105 arttırdı
Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, Ocak – Eylül 2013 döneminde net karını yüzde 105 artırarak 108 milyon 900 bin TL’ye yükseltti.

 

Bu sene 25. yılını kutlayan ve geçtiğimiz günlerde Aksaray’da yeni bir fabrika kuracağını duyuran Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, Ocak – Eylül 2013 döneminde net karını yüzde 105 artırarak 108 milyon 900 bin TL’ye yükseltti. Brisa, net satışlarını ise ilk üç çeyrek sonunda 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 1 milyar 95 milyon TL’ye ulaştırdı.
 
Bridgestone, Lassa, Bandag, OtoPratik, Lastiğim ve Lastik.com.tr markalarıyla Brisa, 2013 yılının ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Ocak – Eylül 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 7’lik bir artışla 1 milyar 95 milyon TL’lik satış geliri elde eden Brisa’nın net dönem karı ise yüzde 105 gibi iki katı aşan oranda bir artışla 108 milyon 900 bin TL olarak gerçekleşti.
 
Türkiye lastik pazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Brisa Genel Müdürü Bayman, “Türkiye’de, ilk dokuz aylık dönemde, toplam lastik pazarı çift haneli büyümeye devam etti. Bu artış, özellikle binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentlerinden kaynaklandı. Aynı dönemde Brisa toplam yenileme pazarı satışları da pazara paralel bir artış kaydetti. Otomotiv endüstrisine verilen orijinal ekipman (OE) lastikleri pazarında, 2012 yılı ilk dokuz aylık sonuçlarına kıyasla, 2013 yılı aynı döneminde yüzde 5.8’lik bir büyüme gerçekleşti. Brisa OE satışları ise aynı dönemde pazarın üzerinde bir büyüme kaydetti.” dedi.
 
2013 yılı lastik pazarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Brisa Genel Müdürü  Hakan Bayman; “Avrupa yenileme pazarında lastik satışları, 2013 yılı ilk yarısındaki olumsuz tabloya göre bir iyileşme göstermeye başladı. Pazar, 2012 yılı Ocak-Eylül verilerine kıyasla, 2013 yılında halen ekonomik daralmanın etkilerini yaşarken; lastik talebinde az da olsa bir artış kaydedildi. Böylece, yılın ilk 9 ayındaki toplam lastik satış rakamları, geçen yılın aynı dönemindeki seviyeleri yakaladı. Bu gelişmelerle beraber, Brisa uluslararası satışları da pazarın üzerinde bir performans gösterdi” şeklinde konuştu.
 
Brisa’nın net karını 2012’nin ilk dokuz aylık dönemine kıyasla yüzde 105 oranında artırmasının ve ebitda marjının yüzde 20’lere kadar yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Hakan Bayman, karlılık artışının ürün, kanal ve yeni ülkeler miksinden ve şirket içerisinde odaklanılan verimlilik artışlarından geldiğini ifade ederek, “Brisa’nın kuruluşunun 25. yılını kutladığımız 2013’te vizyonumuzu “gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak” olarak belirledik. 25 yıldır tüm paydaşlarımıza değer katmaya ve öncü hizmetler sunmaya çalışan bir kurum olarak, hem tüketici hem de ticari segmentteki müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren en kaliteli ürünleri ve hizmetleri sunarak, pazarda farklılaşmaya yatırım yapıyoruz”. şeklinde konuştu.
 
Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye’deki lastik endüstrisi liderliğini yatırım alanında da sürdürüyor. Hatırlanacağı üzere Brisa, geçtiğimiz günlerde Aksaray’da yeni bir fabrika kuracağını kamuoyuna duyurmuştu. Brisa, ileride doğacak lastik talep artışını karşılamak amacıyla yıllık 10,5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan İzmit’teki üretim tesislerine ek olarak, yaklaşık 300 milyon ABD Doları yatırım ile 2. Fabrikasını Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruyor. Yıllık üretim kapasitesinin 4,2 milyon adet olması planlanan Aksaray fabrikasında binek ve hafif ticari araç lastiği üretecek olan Brisa, üretime 2018 yılı itibariyle başlamayı planlıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim