• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Comvex ve Logist Eurasia fuarları Kasım'da

Comvex ve Logist Eurasia fuarları Kasım'da
Türk otomotiv yan sanayi ve lojistik sektörü 24- 27 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Comvex ve Logist Eurasia fuarlarında buluşuyor.

OTOMOTİV YAN SANAYİ VE LOJİSTİK SEKTÖRÜ BU FUARLARDA BULUŞUYOR

İç pazarda olduğu kadar uluslararası pazardaki yüksek kalite seviyeleri ve lojistik performansıyla ön plana çıkan Türk otomotiv yan sanayi ve lojistik sektörü 24- 27 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Comvex ve Logist Eurasia fuarlarında buluşuyor.

Son yıllarda otomotiv ana sanayindeki ilerlemenin sonucunda Türk otomotiv yan sanayide hızla gelişti. Yıllık üretimin yüzde 70’ini ağırlıkla Avrupa Birliği ülkelerine ihraç eden otomotiv yan sanayi geniş ürün yelpazesi, yüksek kapasitesi ve standartlarıyla küresel pazarlarda üretilen araçlara OEM, yenilenme pazarı için aksam ve parça üretiyor.

2010 yılında 10.8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen otomotiv ana sanayi ihracatından, 6.7 milyar dolar pay alan otomotiv yan sanayi geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 30 oranında ciro ve kapasite artışı gerçekleştirdi. 2011 yılında da toplam üretim, pazar ve ihracat adetlerinin en az bir önceki yıl düzeyinde olmasını bekleyen otomotiv ve lojistik sektörleri yeni iş bağlantıları gerçekleştirmek, hedef pazarlarla olan ilişkilerini güçlendirmek için TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan COMVEX ve LOGIST Eurasia Fuarları’nda bir araya geliyor.

2012 yılına kadar 50 milyar dolar ihracat hedefleyen otomotiv sektörüyle, doğrudan ve direkt olarak yaklaşık 400 bin kişinin istihdam edildiği, bin 630 yerli ve yabancı firma yılda 6.5 milyon dolarlık ciroya ulaşan lojistik sektörünü bir araya getirecek olan COMVEX ve LOGIST Eurasia Fuarları 24- 27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarının yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan en yeni ticari araçları ile otomotiv yan sanayi kuruluşlarının ürün ve hizmetlerini buluşturacak COMVEX ve LOGIST Eurasia Fuarları hakkında detaylı bilgi almak için www.comvexistanbul.com ve www.logistfuari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim