• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

DEÜ'nün konukları Çendik ve Kurt oldu

DEÜ'nün konukları Çendik ve Kurt oldu
Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Beykoz Denizcilik ve Angora Denizcilik kurucusu Hakan Çendik ve Nemport Liman İşletmeleri'nden Abdi Kurt, DEÜ'nün konuğu oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Beykoz Denizcilik ve Angora Denizcilik kurucusu Hakan Çendik ve Nemport Liman İşletmeleri pazarlama sorumlusu Abdi Kurt'u konuk etti.

11 Nisan 2012 günü ilk oturumda brokerlik, armatörlük ve gemi işletmeciliği hakkındaki deneyim ve bilgilerini katılımcılara aktaran Beykoz Denizcilik ve Angora Denizcilik kurucusu Hakan Çendik, dünya deniz ticaretinin günümüze kadar uzanan gelişimi ve günümüzdeki navlun fiyatlarını etkileyen faktörler hakkında bilgi verdi. Çendik, deniz ticaretinin günümüzde büyüme gösterdiğini, ancak navlun piyasasındaki hareketlilik ve kriz ortamlarının denizcilik sektörünü etkilediğini belirtti. Büyük tonajlı gemilerin ve yaş ortalaması yüksek olan gemilerin yaşadığı problemlere değinen Çendik, denizcilik sektöründeki önemli sorunlardan birinin de hurda gemilere ayrılan tonajın azlığı olduğunu vurguladı. Sektöre yeni girecek olan öğrencilere brokerlik ve gemi işletmeciliği alanında uzmanlaşmalarını tavsiye eden Hakan Çendik’e teşekkür belgesini Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. D. Ali Deveci takdim etti.

İkinci oturumda Nemport Liman İşletmelerinden Abdi Kurt kısaca özgeçmişinden bahsederek limancılığa nasıl başladığını anlattı. İş hayatında kendisinin de ilk başlarda zorlandığını fakat daha sonra arzu ettiği bir konuma geldiğini vurgulayan Kurt, bir gün boyunca limanda işlerin nasıl yürüdüğünden bahsederek Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerini limancılık sektörüne davet etti. Stajyerlerine de bu doğrultuda
tavsiyelerde bulunan Kurt, limancılıkta teori ve pratik birliğinin önemini vurguladı. Abdi Kurt’a teşekkür belgesini Yrd. Doç. Dr. Soner Esmer takdim etti.

9eylul.20120412173000.jpg

9eylul1.20120412173011.jpg

9eylul2.20120412173023.jpg

9eylul3.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim