• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Google, Türkiye'de yatırım için masada

Google, Türkiye'de yatırım için masada
Uzun süredir Türkiye pazarına resmen girmek isteyen ama bazı konularda devlet ile anlaşamayan Google, sonunda masaya oturdu.

Google Türkiye'de yatırım için masada

Uzun süredir Türkiye pazarına resmen girmek isteyen ama bazı konularda devlet ile anlaşamayan Google, sonunda masaya oturdu.

Google CEO'su Eric Schmidt, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İstanbul'da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Görüşme hakkında bilgi veren Binali Yıldırım, "Bizim hassasiyetimizin olduğu yerleri onlar öğrenmiş oldu, onların kafalarındakini biz anlamış olduk, iş düzeldi." dedi. Görüşme, "aradaki buzların eridiği ve şirketin Türkiye'de yatırım yapacağı" şeklinde değerlendirildi.

Eric Schmidt ile İstanbul'da bir araya gelen Binali Yıldırım, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldırım, Türkiye'ye ziyarette bulunan Eric Schmidt'in Türkiye'ye yabancı olmadığını, Türkiye'ye birçok kere tatil için geldiğini, bu seferkinin de biraz tatil, biraz iş amaçlı olduğunu söyledi.

Schmidt ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını ifade eden Yıldırım, Google'nin Türkiye'de daha fazla varlık göstermesi konusunda da kendisiyle tam bir mutabakat halinde olduklarını bu vesile ile teyit etmiş olduklarını kaydetti.

İnternette filtreleme konusuyla ilgili olarak da Yıldırım, "Kendisi internet kullanımına herhangi bir şekilde kısıtlama, yasaklama getirilmesi hususunda çok duyarlı olduklarını ifade ettiler. Bu konuda biz de farklı düşünmediğimizi kendilerine bahsettik." dedi.

İnternetin artık bir sektör olmaktan çıktığını, bir yaşam tarzına dönüştüğünü dile getiren Yıldırım, "Artık interneti kullanan ülkelerde ekonomi büyüyor, ekonomideki verimlilik artıyor, üretim miktarı artıyor, ülkeler arasında dostluk artıyor. 2,5 milyar insan gece gündüz her gün birbiri ile haberleşiyor, iş yapıyor, dostluklar kuruyor.

Dolayısıyla demokrasilerin de gelişmesi için internet çok büyük katkı sağlıyor. O bakımdan internetin kısıtlanması diye bir şey söz konusu olamaz. Akla bile gelmez." şeklinde konuştu.

Türkiye'de internetin çok daha faydalı, güvenli kullanılmasına yönelik Telekomünikasyon ve İletişim Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı çalışma konusunda da karşılıklı fikir alışverişi yaptıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bu konuda da ne doğru bulunuyor, ne yanlış bulunuyor bunları da aydınlığa kavuşturma imkânı bulduk. Arkadaşlar Sayın Başkan'la karşılıklı görüşmeyi yaptılar, bazı şeylerin düşünüldüğü gibi olmadığı ortaya çıkmış oldu." sözlerine yer verdi.

Türkiye'de Google'nin, YouTube'nin faaliyetlerini çok daha geliştirmesini beklediklerini, bu konuda onların da aynı düşüncede olduklarını, varlıklarını daha da artıracaklarını ifade ettiklerini belirten Yıldırım, bilhassa bundan sonraki herhangi bir konu geliştiğinde de çok daha kısa sürede irtibata geçecekleri bir mekanizmayı da kurma konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Yıldırım, "İnternette zaman ve hız çok önemli.

Onun için Eric Schmidt de bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade etti." dedi. Ziyaretin bazı şeylerin daha iyi anlaşılmasına vesile olacağını düşündüğünü belirten Yıldırım, "Bizim hassasiyetimizin olduğu yerleri onlar öğrenmiş oldu, onların kafalarındakini biz anlamış olduk, iş düzeldi." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim