• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Google’dan KOBİ’lere büyük destek!

Google’dan KOBİ’lere büyük destek!
Google Türkiye ve Garanti Bankası’nın öncülüğünde ‘İşinizi İnternete Taşıyın’ projesi hayata geçti. Hedefte KOBİ’ler var. Projeyle KOBİ’lere bedava internet sitesi kurulacak.

Google’dan KOBİ’lere büyük destek

Google Türkiye ve Garanti Bankası’nın öncülüğünde ‘İşinizi İnternete Taşıyın’ projesi hayata geçti. Hedefte KOBİ’ler var. Projeyle KOBİ’lere bedava internet sitesi kurulacak.

KOBİ’leri e-ticaret ile tanıştırmak için ‘İşinizi İnternete Taşıyın’ platformu oluşturuldu. Google öncülüğünde Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kurulan platform, KOBİ’lerin e-dönüşüm sürecine rehberlik ederek, rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Platform, 1 milyon KOBİ’ye erişerek, ilk yıl sonunda mevcut 10 bin aktif e-ticaret sitesini ikiye katlamayı amaçlıyor.
 
“İşinizi İnternete Taşıyın” platformunda internet teknolojilerini işlerine entegre etmek isteyen KOBİ’lere bir yıl boyunca ücretsiz çözümler sunulacak. İşletme sahipleri www.isinizinternette.com.tr adresine girerek, 1 yıl boyunca herhangi bir ücret ödemeden, .com alan adı alabilecek, web sayfalarını oluşturabilecek, e-ticaret altyapılarını kurabilecek, hosting servisinden faydalanabilecek ve böylece ürün ve hizmetlerinin internet üzerinden tanıtımını ve satışını yapabilecekler.
 
Dün İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOBİ’lerin gerek dünya ekonomisinde, gerek Türkiye ekonomisindeki önemine değindi.
 
Rekabet için gerekli
 

KOBİ’lere rekabet gücü kazandırma konusunda sadece kamunun değil sivil toplum kuruluşlarının ve büyük firmaların da inisiyatif almaları gerektiğine işaret eden Ergün, projenin bu açıdan büyük bir önem taşıdığını vurguladı.
 Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez “Tüketicinin 24 saat açık mağaza konseptinde yaşamaya başladığı bu süreçte interneti satış kanalı olarak konumlandırmak işletmelerin büyümelerini sağlamaları için önemli” diye konuştu.
 
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen “Yapılan araştırmalar, Türkiye’deki KOBİ’lerin, internet ekonomisinin sunduğu fırsatlardan yeterince faydalanamadığını gösteriyor. Değişen tüketim alışkanlıkları düşünülünce, KOBİ’lerin bilgi işlem teknolojilerini etkin kullanması büyük önem taşıyor. KOBİ’lerin dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla ‘İşinizi İnternete Taşıyın’ projesini hayata geçiriyoruz. Projeyle, yeni Türk Ticaret Kanunu devreye alınmadan, KOBİ’leri e-dönüşüm sürecine hazırlamayı amaçlıyoruz. KOBİ’lere, web sayfası, hosting ve e-ticarete olanak tanıyacak altyapı kurulumu, ücretsiz olarak sağlanacak. Garanti Bankası olarak, KOBİ’lere, e-ticarete girişi kolaylaştırmak amacıyla 2 yıl boyunca yıllık kullanım ücreti almadan sanal POS hizmeti sunacağız” dedi. Özen, toplantı sonrasında kendisine yöneltilen Garanti Bankası’nın ortağı BBVA’nin ortaklıktan çekilip çekilmeyeceği yönündeki bir soruyu böyle bir ihtimal görmediğini söyleyerek yanıtladı.
 
İlk sanal mağaza 10 dakikada açıldı
 
Proje dün bir örnekle tanıtıldı. Alaçatı’daki butik otel Taşhan’ın sahibi Funda Taboğlu’na video konferansla bağlanıldı ve otelde sunulan doğal ürünlerin satıldığı e-ticaret sitesi kısa sürede (www.tashan-dukkan.com) kuruldu.
 
Pakette ne var?
 

* 1 yıllık “.com” alan adı, hosting hizmeti
 * e-ticaret sitesi oluşturma aracı
 * 250 TL’lik “AdWords” reklam hakkı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim