• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Huawei herkesi akıllı telefon sahibi yapacak

Huawei herkesi akıllı telefon sahibi yapacak
"Herkese Akıllı Telefon" sloganıyla tüketiciyle buluşturacağı üç yeni akıllı telefon modeli için KVK ile işbirliğine giden Huawei, Türkiye'de akıllı telefon pazarının lideri olmayı hedefliyor.

Huawei Herkesi Akıllı Telefon Sahibi Yapacak

"Herkese Akıllı Telefon" sloganıyla tüketiciyle buluşturacağı üç yeni akıllı telefon modeli için KVK ile işbirliğine giden Huawei, Türkiye'de akıllı telefon pazarının lideri olmayı hedefliyor.

2010 yılından bu yana Türkiye pazarında ağırlıklı olarak operatör markalı ürünleriyle var olan ve son iki yıl içerisinde ülkemizde akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayan Huawei, yeni ürünlerini Türkiye pazarına sunmaya devam ediyor. Kendi markasıyla da pazarda lider bir oyuncu olmayı hedefleyen Huawei, 'Herkese Akıllı Telefon' sloganıyla tüm dünyada satış kanallarını genişletme kararı aldı. Huawei'nin Türkiye'ye 2011 yılında KVK işbirliği ile getirdiği IDEOS ve IDEOS X5 modelleri tüketicilerin beğenisini kazanmış ve kısa sürede tükenmişti. Bu işbirliğinin sürdürülmesi kapsamındaki yeni anlaşma ile Huawei'nin Vision, Ascend Y200 ve Ascend G301 modelleri cazip ödeme koşulları ve ücretsiz 'KVK Katma Değer Servisleri' ile Mayıs ayı itibariyle satışa sunulacak.

Huawei tarafından İstanbul Four Seasons Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında duyurulan işbirliği çerçevesinde, Türkiye genelinde 100 bin adedin üzerinde akıllı telefon satışı ve 100 milyon TL'nin üzerinde ciro hedefleniyor. Huawei'nin KVK ile ortak pazara süreceği akıllı telefonların fiyatları 499 TL ile 840 TL arasında değişiyor.

Kısa sürede herkes Huawei markasını tanıyacak

Huawei Türkiye Genel Müdürü Wu Congcheng, Huawei'nin cihaz pazarındaki başarısının ardında müşteri odaklı yaklaşımın, güçlü Ar-Ge kapasitesi ve bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki birikiminin bulunduğunu belirtti. Congcheng sözlerine şöyle devam etti:

"Huawei olarak dünya çapında, Cihaz Yönetimi, Enterprise ve Telekom iş gruplarında çok geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet veriyoruz ve müşteri odaklı çalışıyoruz. Cihaz Yönetimi birimimizde bir önceki yıla göre satış gelirlerimizde %44,3 lük bir artışla 150 milyon satış adedine ulaştık. Akıllı telefon pazarında dünyada 20 milyon adet satışla altıncı sıradayız. Global stratejimizin paralelinde Türkiye'de son kullanıcılara Huawei markalı ürünleri lokal işbirliklerimizi güçlendirerek sunuyoruz. Artık herkes Huawei markasını tanıyacak ve Huawei akıllı telefonlarını kullanmaktan büyük keyif alacak."

"Dünya devi Huawei, Türkiye'nin en büyük cep telefonu gücü KVK ile akıllı telefon pazarında devrim yapacak"

KVK Genel Müdürü Özcan Ermiş, 2011 yılında satılan cep telefonlarının yüzde 26'sını akıllı telefonların oluşturduğunu ve Ocak-Şubat 2012 döneminde bu oranın yüzde 37 seviyesine yükseldiğini söyledi. Ermiş, "Akıllı telefonlara olan ilginin her geçen gün artmasıyla birlikte bu oranın daha da yükselmesi ve sene sonunda yüzde 50'ye yaklaşması bekleniyor. KVK olarak yeni vizyonumuz doğrultusunda, tüketiciye sunacağımız ürün ve hizmetleri yeni bir çerçevede ele almaktayız. Türkiye pazarına sunduğu operatör markalı ürünlerle akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayan Huawei'nin, KVK'ya özel üretilen cihazları bu ay itibarıyla satışa çıkıyor. Huawei markalı cep telefonları hem KVK güvencesi ile satışa sunulacak, hem de teknik servis KVK tarafından sağlanacak. Ascend Y200, Ascend G301 ve Vision ekran kalitesi ön plana çıkıyor. Android işletim sistemine sahip ürünlerden Vision, Almanya'dan IF Design ödüllü. Bataryaları da daha güçlü" dedi.

Huawei 2015'te zirveyi hedefliyor

2015 yılında Türkiye pazarında zirveyi hedeflediklerini belirten Huawei Türkiye Cihaz Yönetimi Pazarlama Direktörü Bilgin Demir şunları söyledi:

"Huawei son bir yıldır önemli bir değişim yaşıyor. Bugün çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz, sadece giriş ve orta seviye akıllı telefonları değil, üst seviye akıllı telefonları da lanse ediyoruz. Ocak ayında ABD'deki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda dünyanın en ince akıllı telefonu Huawei Ascend P1 S ve P1'i, hemen ardından Şubat'ta dünyanın en hızlı akıllı telefonu Ascend D-quad, dünyanın ilk 4 çekirdekli tableti Mediapad 10 modellerini tanıttık. Birçok araştırma kuruluşu gelecek yıllarda Huawei'in dünyanın ilk üç akıllı telefon markası arasında yer alacağını öngörüyor. En yeni teknolojiyi ve inovasyonu kullanarak geliştirdiğimiz şık tasarımlı ürünlerimizi tüm dünyada çok etkili bir hizmet ağı ile sunuyoruz. KVK ile getirdiğimiz Huawei Vision ve Huawei Ascend Y200 modelleri ilk defa Turkcell İletişim Merkezlerinde satışa çıkacak ve Turkcell abonelerine özel tarifelerle sunulacak. Huawei Vision aylık 41TL'den başlayan taksitlerle, Huawei Ascend Y200 ise 499TL peşin fiyatına 12 taksit ve üç ay boyunca 100 dakika konuşma ve 100 MB internet hediyesi ile tüketicilere sunulacak."

Huawei, kendi markasına yapacağı yatırımın yanı sıra operatör işbirlikleri ile co-brand ve operatör markalı akıllı telefon ürünleri sağlamaya devam edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim