• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Müsiad Fuarında Türk Barter'a yoğun ilgi

Müsiad Fuarında Türk Barter'a yoğun ilgi
Alternatif Ticaret Modeli ile Türkiye ve Avrupa lideri Türk Barter, Müsiad fuarında yerli yabancı firmaların ilgi odağı oldu.

 

Dünyada 600 binden fazla şirket tarafından kullanılan barter sisteminin Türkiye’deki temsilcisi Türk Barter, yurtdışı büyüme stratejisi kapsamında bu yıl 84 ülkeden 5.000 yabancı ve 150.000 yerli-yabancı ziyaretçi gelen 14. Uluslarası Müsiad Fuarında, yerini aldı. Almanya’dan Japonya’ya Suudi Arabistan’dan Tunus ve Libya’ya kadar birçok dünya ülkesinden gelen 5 binin üzerindeki iş adamı, fuarın ilk gününden itibaren Türk Barter standına yoğun ilgi gösterdi.
 
Türk Barter’ın profesyonel ekibinin hazır bulunduğu fuarda, ikili görüşmelerle ülkelerarası Barter ticaretinin artırılması yönünde sistemin finansman ve ödeme tarafında firmaları bilgilendirme yapıldı.
 
13. Uluslararası Müsiad Fuarınıda çok verimli geçiren Türk Barter, bu yılda aynı verimliliği yakalıyor. 
 
Müsiad Fuarı ile yabancı yatırımcıların da yakından ilgisini çeken, Türk Barter Bölgenin kalkınmasında ortak bir ekonomik dilin hayat bulmasını amaçlıyor.
 
Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M.Sırrı Şimşek; “Türk Ekonomisi için ihracat ve ithalatın kapılarını açan Müsiad fuarı gibi önemli bir organizasyonda bulunmaktan ve geçen yıllarda fuarda gördüğümüz ilgiden büyük memnuniyet duyuyoruz. Anlaşmalı olduğumuz ülkelerde gerçekleştirmiş olduğumuz ticareti Müsiad fuarında örnekleriyle yerli ve yabancı firmalara aktarıyoruz. MÜSİAD gibi bir organizasyon ile ülkelerarası ticaret hacminin de genişlemesine katkı sağlanmış olunmaktadır. Fuar ziyaretçilerinin isteği ve ilgisi ile gerek yurt içi gerekse yurt dışı ziyaretçileriyle güçlü bağlar oluşturuyoruz.’’ sözlerini kaydetti.
 
5 BİNİN ÜZERİNDE İŞ ADAMI MÜSİAD FUARINDA BULUŞTU
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen ve birçok ülkeden ağırlıklı olarak müslüman işadamlarını buluşturan 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu büyük bir katılıma sahne oldu. Geçtiğimiz yıla göre oldukça büyük oranda katılım yaşanan foruma 86 ülkeden 5 binin üzerinde iş adamı katıldı. Yoğun katılım karşısında forumun yapıldığı CNR Fuar alanında salonların yetersiz kalması üzerine 5 bin kişilik portatif bir oditoryum inşa edildi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak “Forumu ya stadta yapacaktık, ya da böyle bir çözüm bulacaktık” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra Afro-Avrasya ülkelerinden 30’u aşkın bakanın hazır bulunduğu Forumda 5 bin kişilik oditoryumda 80 metrelik İnteraktif Watch Out ekran sistemiyle görsel bir şölen sunuldu. 14 Ekim tarihine kadar açık kalacak fuarda, 565’i yerli, 125’i yabancı firma ve 45’i STK olmak üzere 735 katılımcı yer alıyor. Fuarın ilk gününde yurt dışından gelen yabancı iş adamları Türk işadamları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanlığı ve ihracatçı birliklerinin organizasyonuyla gerçekleşen görüşmelerde milyarlarca dolarlık iş bağlantıları yapıldı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim