• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

OPET “Trafik Dedektifleri Projesi”ne ‘İyi Uygulama’ Ödülü

OPET “Trafik Dedektifleri Projesi”ne ‘İyi Uygulama’ Ödülü
OPET, Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen KSS ödüllerinde, ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ ile "İyi Uygulama" dalında ödül aldı.

Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal gelişime katkıda bulunmaya devam eden OPET, bugüne kadar 81 ilde 3-17 yaş arasındaki 1 milyon 900 bin öğrenciyi eğittiği “Trafik Dedektifleri Projesi” ile TİSK tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri organizasyonunda, "İyi Uygulama" ödülüne layık bulundu. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Serhat Ayrım ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu’nun da hazır bulunduğu törende ödülü, OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal’ın elinden aldı.

Törende yaptığı konuşmada OPET’in sektöründe fark yaratan sosyal sorumluluk anlayışına değinen OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, "OPET olarak 2000 yılından bu yana aktif olarak ülkemizin ihtiyacı olan her alanda sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Bu anlamda sektörümüzün büyükleri arasındaki tek yerli şirket olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Her yıl yaklaşık 4 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 250 binden fazla kişinin yaralandığı, ekonomiye 1 milyar liralık yük yaratan ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarının önlenmesinin, gençlerimizin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinden geçeceğini düşündük, işe çekirdekten başladık.
 
Projeye başlarken hedefimiz, 3 yılın sonunda 1,5 milyon öğrenciye ulaşmaktı ancak projenin 3’üncü yılı bitmeden 2 milyona yakın çocuk ve gencimizi güvenli trafik konusunda bilinçlendirdik ve dolaylı yoldan da onların ailelerine ulaştık. Önümüzde uzun bir yol var bu konuda.Aynı bilinçle uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Sorumluluk sahibi yepyeni bir kuşağın yetişmesine katkıda bulunarak Türkiye’nin, trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

TİSK'ten yapılan açıklamaya göre, kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, yenilikçilik, sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirilen 58 şirketten 9'u ödüllendirildi. Siyasiler, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan jüri değerlendirmesi sonucu belirlenen ödüller kapsamında OPET, Trafik Dedektifleri Projesi ile izlediği yol haritası ve faaliyetleriyle ödüle layık bulundu.
 
OPET Trafik Dedektifleri Projesi Hakkında
 
OPET’in desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ortaklığında uygulamaya alınan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’yle geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmek hedefleniyor. Proje ile önce öğretmenlere, daha sonra çocuklar ve gençlere 9 ana konuda verilecek eğitimlerle, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması öngörülüyor.
 
Klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bu doğrultuda verilen eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim