• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Sabancı Temsa’yla İsrail’e geri döndü

Sabancı Temsa’yla İsrail’e geri döndü
İsrail’e otobüs ihracatını, distribütörü ile arasında yaşadığı ihtilaflar sebebiyle bir süre evvel durduran Sabancı Holding, yeni distribütörü ile İsrail pazarına hızlı bir dönüş yaptı.

İsrail’e otobüs ihracatını, distribütörü ile arasında yaşadığı ihtilaflar sebebiyle bir süre evvel durduran Sabancı Holding, yeni distribütörü ile İsrail pazarına hızlı bir dönüş yaptı.

İsrail’e yılda 3.5 milyon euro’luk otobüs ihrac eden Temsa, yeni distribütörü ile yıllık 50 milyon euro’luk pazar bulmayı hedefliyor. Kudüs’te yapılan yeni anlaşmanın imza töreninde konuşan Sabancı Holding Temsa Global’ın bölge yöneticisi Mete Çiftçi, “İsrail yılda 30 otobüs sattığımız bir pazardı. Yeni distribütörümüzle burada ilk etapta orta segmentteki 39 kişilik  otobüslerimizle pazarda ilerleyerek genişleyeceğiz. Burada hızla büyüme niyetindeyiz. Bu yıl burada araç satış hedefimiz 100 otobüs” dedi.

‘Çimento da alacağız’

Çiftçi, Arap Baharı nedeniyle Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarında bir tıkanma yaşadıklarını belirterek, İsrail pazarından umutlu olduklarını belirtti.

Temsa’nın İsrail’deki distribütörü Aron Grubu’nun sahibi Zahy Noiman ise “Bana herkes ‘Mavi Marmara sonrası nasıl Türklerle işe giriyorsun?’ diye sordu. Ben de ‘Türkler bizi, biz de Türkleri seviyoruz. Türklerle ticaret yaparak bozuk  ilişkilerimizin düzelmesine katkıda bulanacağım’ dedim. Politik problemleri açıkçası çok umursamıyorum. Türk ortağımız çok güçlü ve çok iyi otobüs üretiyor. Türkiye’den kısa zamanda sadece otobüs değil çimento, kâğıt, çimento pompası ithalatı ile yıllık ithalat hacmimizi 100 milyon euro’ya çıkaracağız” diye konuştu.

2012 itibariyle İsrail-Türkiye arası ticaret hacmi yıllık 4 milyar dolar ulaşmış durumda. Türkiye, İsrail’in son 5 yılda ihracatını en fazla geliştirdiği ülkeler arasında.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim