• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

TEMSA'nın ihracat başarısını otobüse resmetti

TEMSA'nın ihracat başarısını otobüse resmetti
Havalı püskürtme olarak bilinen "airbrush" tekniğiyle araçlar üzerine resim yapan İzmirli sanatçı Duyar, TEMSA tarafından üretilip ABD'deki bazı şirketlerin personel servisi olarak kullandığı otobüslerin üstüne çizim yaptı.

"Havalı püskürtme" olarak bilinen "airbrush" tekniğini kasklarda, motosikletlerde ve F-16 savaş uçaklarında uygulayan İzmirli kadın sanatçı Evrim Duyar, TEMSA tarafından üretilip yurt dışındaki bazı şirketlerin personel servisi olarak kullandığı otobüslerden birine firmanın İstanbul'dan ABD'ye olan ihracat başarısını resmetti.

Kendine ait atölyesinde daha önce kasklarda, motosikletlerde ve F-16 savaş uçaklarında havalı püskürtme tekniğiyle resim yapan sanatçı Duyar, az sayıda kişinin ilgilendiği sanatını, özel davetli olarak geldiği Adana'da bir süre önce düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliğinde yerli mühendislerin ürettiği TEMSA otobüsüne uyguladı.

Katılımcılar tarafından beğeni toplayan çalışmada Duyar, otobüsün yan gövdesine yapıştırılan beyaz fon üzerine "Hayal edileni biz yaparız" sloganıyla TEMSA'nın İstanbul'dan ABD'ye olan ihracatını resmetti. Resmin sol tarafında Sabancı İş Merkezi, bir insanın beyni ve büyük bir göz tasviri işlenirken, sağda ise ABD ile bütünleşmiş "Route 66" simgesi yer aldı.

"Resmi 20 saatte tamamladım"

Duyar, yaptığı açıklamada, tamamı yerli mühendislik tarafından tasarlanıp Türk sermayesiyle üretilen ve ABD'deki Google, Facebook ve Twitter gibi teknoloji şirketlerine gönderilen otobüsü bir performans gösterisi olarak boyamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Resmi yaklaşık 20 saatte tamamladığını aktaran Duyar, genellikle oto boyalarıyla resimlerini yaptığını, bundan sonraki hedefinin büyük iş makineleri ya da kamyonlar olduğunu belirtti.

Duyar, çevresindeki bazı arkadaşlarının bu sanatı öğrenmeye başladığını ifade ederek, "Ben bu sanatın önünü açmak ve bir bayan olarak öncülük yapmak istiyorum. Benden yardım isteyen gençleri asla geri çevirmiyorum. Asistanlarım var, onları yetiştiriyorum. Gençler çok güzeller ve istekliler, güzel işler çıkartıyorlar. Ben onları beğenerek izliyorum. Bu zihinler bizi yarınlara götürecek. Aydınlık beyinlerin önünü açmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben de üstüme düşen her şeyi yapmaya gayret ediyorum" dedi.

TEMSA Ar-Ge ve Teknoloji Hizmetler Direktörü İbrahim Eserce Türkiye'den ABD'ye ihracatı yapılan tek Türk otobüs markası olduklarını söyledi.

Otobüse resmedilen çalışmada önemli teknolojik bir ürünün ABD pazarına Türkiye'den gönderilmesi hikayesinin anlatıldığını belirten Eserce, Türkiye'nin önemli bir başarısını farklı bir temayla anlatmaya çalıştıklarını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim