• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Titanic II gemisi de aynı rotadan gidecek

Titanic II gemisi de aynı rotadan gidecek
Avustralyalı milyarder işadamı, 2016’da suya indirilmesi tasarlanan Titanic II'nin orjinali ile aynı rotayı kullanacağını açıkladı ve Titanik II için ‘batmaz’ ifadesini kullanmak istemediğini söyledi.

Blue Star Line’ın sahibi Clive Palmer, efsane gemi Titanik’in orjinaline sadık kalarak inşa ettireceği Titanik II’nin planlarını New York’ta düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Avustralyalı milyarder işadamı, 2016’da suya indirilmesi tasarlanan geminin orjinali ile aynı rotayı kullanacağını açıkladı. Titanik II için ‘batmaz’ ifadesini kullanmak istemediğini dile getiren Palmer, yeni geminin maliyetine ilişkin bilgi vermekten kaçındı. ‘Batmaz’ denilen Titanik, 1912’de İngiltere’nin Southampton limanından New York’a demir aldığı ilk seferinde 1500 yolcusu ile Kuzey Atlantik’in buzlu sularına gömülmüştü.

Avustralya’lı milayrder işadamı Clive Palmer Titanic 2’nin inşası için Çin’de bulunan bir şirketle anlaştığını, geminin 2016 yılında sefere hazır olacağını açıkladı. Sözlerine göre inşa edilecek olan gemi yüzde 98’de ünlü Titanic gemisine benzer olacak, 21.yüzyılın teknolojisinden faydalanılarak, modern navigasyon ve güvenlik sistemleri ile donatılacak. Yeni Titanic’in inşasına en yakın zamanda Çin tersanesinde başlanacak. Geminin ilk yolcu seferini İngiltere'nin Southampton şehrinden New York'a yapması öngörülüyor. Avustralya’lı milyarder yeni lüks geminin batmaz olacağı iddiasında bulunmadığı halde ‘şu an Kuzey Atlantik’te bir yüzyıl öncekine göre daha az buzdağı yer alıyor’ diye kaydetti.

Bu arada Titanic 2’nin baş tasarımcısı Mark Canerva, ‘güvenlik açısından bu gemi dünyanın en güvenlisi olacak’ açıklamasını yaptı. Proje efsanevi Titanic ile aynı özelliklere sahip olacak Titanic 2’nin uzunluğunun 270 metre, ağırlığının 40 bin ton olacağını, gemide 9 güverte ve 850 odanın bulunacağını öngörüyor. 2435 yolcu taşuyabilecek Titanic 2’de 900 üyelik mürettebat çalışacak. Gemide bütün yolcularını alabilecek 18 tahlisiye sandalı olacak. Clive Palmer, Titanic 2'nin, spor salonları, havuzları, kütüphaneleri, şık restoranları ve lüks kamaralarıyla en iyi konforu sunacağını kaydetti.

Ayrıca tüm yolculara XX. yüzyılın başı döneminin ruhunu daha gerçekçi şekilde hissetmeleri için o döneme ait köstümler verilecek. Giyim sefer biletlerinin fiyatına dahil olacak. Avustralya’lı iş adamı Palmer’in sözlerine göre Titanic 2’nin ilk seferi çok büyük rağbet görüyor, sefer için sabırsızlanan onlarca müşteri birinci sınıf bileti için 1 milyon dolara kadar para miktarını ödemeye hazır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim