Türkiye ilk kez Çikolata Ustaları Yarışması'nda
Dünya’nın en büyük çikolata markalarından biri olan CALLEBAUT tarafından düzenlenen “Uluslarası Çikolata Ustaları Yarışması (World Chocolate Maters)” için Türkiye ilk kez mücadele verecek.
23-25 Şubat 2011 tarihleri arasında Varşova’da yapılacak Uluslararası Çikolata Ustaları Yarışması ön elemelerinde Türkiye adına, Gamze Baş ve Hakan Doğan yarışacaklar.
Uluslarası Dünya Çikolata Ustaları Yarışması’nın bu yılki ana teması, kakaonun anavatanı olan Güney Afrika’nın yağmur ormanlarının gizemli öyküsünün anlatılması olacak.
Varşova’da dereceye giren yarışmacılar, Ekim 2011’de Paris’te düzenlenecek ve tüm dünya medyası önünde gerçekleşecek olan Uluslararası Çikolata Ustaları Finaline katılmaya hak kazanacaklar.
Callebaut Gourmet Türkiye tarafından yapılan elemeleri geçen Gamze Baş, Londra Le Cordon Bleu aşçılık okulunda Fransız tatlıları çikolata yapımı üzerine eğitim aldı. Onur derecesiyle mezun olan Baş, ayrıca 2009 yılında dünyaca ünlü çikolata şefi Philippe Vancayseele ile çikolata yapımı programında çalıştı. Gamze Baş halen kişiye özel tasarım çikolatalar yapmaktadır.
Diğer yarışmacı Hakan Doğan ise Belçika’da Çikolata Akademisi’nde eğitim aldı. Anaokullarında “ekmeğin hikayesi” konulu dersler veren Doğan, birçok meslek lisesinde pastacılık ve ekmekçilik üzerine de konferanslar vermektedir.